DECRET 47/1997, de 18 de febrer, d'actualització de les prestacions econòmiques del Programa interdepartamental de la renda mínima d'inserció.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 144/1990, de 28 de maig, es va crear el Programa interdepartamental de la renda mínima d'inserció (PIRMI) destinat a ajudar les persones que no tinguin els mitjans suficients per atendre les necessitats essencials de la vida en la nostra societat, mentre se les prepara per a la seva inserció o reinserció social i laboral.

El programa comprèn diverses prestacions entre les quals n'hi ha una d'econòmica.

El Decret 213/1991, d'1 d'octubre, va modificar alguns aspectes del Decret abans esmentat i, posteriorment, el Decret 228/1995, de 25 de juliol, va agrupar i actualitzar tota la normativa bàsica del PIRMI en un sol text. Ambdós decrets varen incrementar la quantia de la prestació econòmica.

Actualment s'està desenvolupant el procés d'elaboració de l'Avantprojecte de llei que ha de regular amb caràcter permanent la renda mínima d'inserció. Entre els aspectes a tenir en compte hi ha l'import de la prestació econòmica, que es preveu que serà revaloritzada anualment. Ara és convenient fixar l'import per a l'any 1997, a fi que ja es pugui aplicar a les prestacions mensuals al més aviat possible i en tot cas amb efectes econòmics des del dia 1 de gener de 1997. A més, cal recollir els compromisos de caràcter plurianual que s'han adoptat en el decurs de les consultes i negociacions de participació institucional que s'han realitzat sobre l'esmentat avantprojecte, a fi de recuperar de forma esglaonada i fins a l'any 2000 el poder adquisitiu de les prestacions que es varen establir originàriament l'any 1990.

En virtut del que s'ha exposat, a proposta dels consellers de Treball i de Benestar Social, una vegada escoltats els òrgans de participació institucional, i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

Per al període comprès des del dia 1 de gener de 1997 fins al 31 de desembre del 2000 s'estableix un sistema especial i transitori de revalorització de les prestacions econòmiques de la renda mínima d'inserció, per tal de recuperar-ne el poder adquisitiu.

Article 2

2.1 Aquest sistema especial consisteix a incrementar esglaonadament en unes quanties determinades l'import d'aquesta prestació econòmica i, en conseqüència, la base sobre la qual s'aplicarà la repercussió derivada de l'índex de preus al consum (IPC) anual durant aquest període. 2.2 Aquestes quanties són les següents:

  1. Per a l'any 1997, s'incrementarà 2.000 (dues mil) pessetes, amb la qual cosa la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR