DECRET 291/1984, de 13 de setembre, de regulació i actualització de les indemnitzacions amb motiu de la prestació de serveis a la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La recent promulgació de la Llei 30/1.984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la Funció Pública, que inclou dins les bases del règim estatutari dels funcionaris públics aplicables al personal de totes les Administracions públiques el que fa referència al règim de retribucions i, per tant, també les indemnitzacions que han de percebre els funcionaris per raó del servei, i la necessitat d'ajustar la regulació vigent en aquesta matèria amb la de les altres Administracions públiques per tal de garantir la igualtat de tot el personal que hi presti els seus serveis, fan necessari procedir a una revisió de les esmentades indemnitzacions, tenint en compte, a més, que la regulació general de la matèria per la Generalitat data de l'any 1.980, mitjançant Decret de 10 de març i que, per tant, el temps transcorregut des de llavors permet de constatar una clara desactualització entre el imports resultants de l'aplicació progressiva dels increments produïts durant aquests anys i l'augment real de les despeses.

Per tant, a proposta dels Consellers d'Economia i Finances i de Governació, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

D'acord amb el que estableix aquest Decret i amb l'abast, els límits i les condicions que s'hi assenyalen, el personal al servei de la Generalitat de Catalunya tindrà dret a percebre indemnitzacions per raó del servei en el supòsits següents:

  1. Comissions de servei.

  2. Trasllats de residència.

  3. Assistència a sessions de Consells, Comissions i altres òrgans col·legiats, així com participació en Tribunals d'oposicions o concursos o altres òrgans encarregats de la selecció de personal o de la pràctica de proves que calgui superar per a l'exercici de professions o la realització d'activitats.

Article segon
  1. - Les disposicions contingudes en aquest Decret seran d'aplicació al personal al servei de l'Administració de la Generalitat i de les seves entitats autònomes, així com al dels serveis transferits de la Seguretat Social i al personal al servei dels ens i organismes exceptuats de l'aplicació de la Llei d'Entitats Estatals Autònomes. 2.

- No serà aplicable el que preveu aquest Decret al personal de caràcter laboral, que es regirà pel que estableixin els respectius Convenis o normes específiques.

Article tercer
  1. - Són comissions de servei amb dret a indemnització les comeses especials de caràcter circumstancial ordenades pel Secretari General de cada Departament o per l'autoritat superior de l'organisme o entitat corresponent al personal comprès en l'article segon d'aquest Decret i que hagin de realitzar fora del terme municipal on radiqui la seva residència oficial, sempre que no superin el termini d'un mes o el de tres mesos a l'estranger. 2.

- Les indemnitzacions a percebre per a les comissions de servei definides en el punt anterior reben el nom de "dietes" i es meritaran diàriament per satisfer les despeses que origini l'estada fora de la residència oficial.

Article quart

Quan la comissió de servei es prevegi de llarga durada, es perllongui necessàriament més d'un o tres mesos, segons els casos, i en els altres supòsits previstos per les disposicions vigents, la indemnització corresponent rebrà el nom d'"indemnitzacions de residència eventual" i es meritarà diàriament per satisfer les despeses que origina l'estada fora de la residència oficial.

Article cinquè

Quan, per raó de la prestació de serveis a la Generalitat, el personal a què es refereix l'article segon hagi d'utilitzar qualsevol mitjà de transport, tindrà dret a percebre una indemnització que rebrà el nom de "despeses de viatge".

Article sisè
  1. - La quantia de les dietes a percebre per raó de comissions de servei serà la fixada als Annexos II i III d'aquest Decret, segons es tracti de comissions desenvolupades dins el territori espanyol o a l'estranger, i d'acord amb els grups de classificació del personal que s'especifica a l'Annex I d'aquest Decret. 2.

- En el cas de pernoctar fora de la residència oficial, s'abonarà dieta sencera el dia de sortida i les despeses de manutenció en el retorn, amb la limitació prevista a l'apartat 6 d'aquest mateix article. 3.

- En les comissions en què es torni a pernoctar a la residència oficial no es percebrà dieta, excepte que a causa de la realització del servei, el personal hagués de menjar fora d'aquella residència. En aquest darrer cas, l'import a percebre per dieta reduïda serà el 50 per 100 del corresponent a despeses...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR