DECRET 15/1983, de 20 de gener, pel qual es regula l'actualització de preus dels transports urbans de superfície.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

El Decret 99/1982, de 15 d'abril, pel qual s'establia un sistema automàtic de revisió de les tarifes dels transports urbans de superfície en funció dels increments de costos que es consideraven previsibles fins al final de l'exercici, ha funcionat adequadament, i es pot afirmar que ha contribuït a mantenir l'equilibri econòmic de les empreses prestatàries, sense lesionar els drets de cap de les altres parts en presència.

En conseqüència, es considera adient d'aprofundir en l'esmentada experiència i regular pel mateix procediment les tarifes que hauran de regir durant el 1983, partint d'una estimació dels augments previsibles dels costos més rellevants per a les empreses prestatàries, en el sentit que s'expressa a la fórmula polinòmica que es presenta a l'annex.

Atès el que disposa l'article 12.5 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya;

A proposta del Conseller de Governació, i prèvia deliberació del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Les empreses de transports urbans de

superfície podran aplicar un augment global màxim del 12,62% sobre la seva tarifa mitjana ponderada (TPM) corresponent a l'- de gener de 1983, i calculada d'acord amb les especificacions i els límits que figuren a l'apartat 4 de l'annex d'aquesta norma. Els tipus tarifaris resultants d'aplicar aquests increments sobre les tarifes base seran arrodonits per excés en fraccions de pesseta o de cinc pessetes, segons es tracti de títols de transports ordinaris o multiviatge. Aquest augment, que correspon a l'any 1983, serà ajustat a càrrec del de l'any següent -d'acord amb el procediment descrit a l'apartat 3 de l'annex- una vegada es coneguin els increments reals dels preus.

Article segon

- Els tipus tarifaris resultants no podran

excedir, en cap cas, les trenta pessetes els dies feiners, ni les trenta-cinc pessetes els festius i els serveis nocturns, sempre que l'empresa hi apliqui tarifes diferenciades.

Article tercer

- Les noves tarifes hauran d'ésser

comunicades a la Direcció General d'Administració Local del Departament de Governació i als Ajuntaments respectius, quinze dies abans que entrin en vigor les esmentades tarifes. Dins d'aquest període, els Ajuntaments i els serveis corresponents de la Generalitat de Catalunya comprovaran la correcta aplicació d'aquest Decret i formularan les observacions que considerin adients.

Article quart

- Si de l'aplicació de les tarifes

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR