DECRET 87/2001, de 20 de març, pel qual s'actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

87/2001, de 20 de març, pel qual s’actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Mitjançant el Decret 326/1994, de 16 de novembre, es van fer públics els fitxers automatitzats que contenien dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques i pels seus organismes adscrits, en compliment de la disposició addicional 2.2 de la Llei orgànica 5/1992, de 29 d’octubre, de regulació del tractament automatitzat de dades de caràcter personal.

Atès el temps transcorregut i els canvis organitzatius produïts en l’estructura del Departament, es planteja la necessitat d’actualitzar la relació dels esmentats fitxers amb la finalitat d’assolir la màxima transparència en el tractament automatitzat de les dades, assegurant així als ciutadans de Catalunya l’exercici dels seus drets legítims; d’altra banda, es fa efectiu el mandat contingut en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, de dur a terme mitjançant una disposició general la creació, la modificació o la supressió de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal, i es preveu l’aplicació de les mesures de seguretat que estableix el Reial decret 994/1999, d’11 de juny, pel qual s’aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers que continguin dades de caràcter personal.

Per tot això, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del titular del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Es fa pública la relació actualitzada dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que figura a l’annex 1. Aquests fitxers estan subjectes a tots els efectes que preveu la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

1.2 Els fitxers Gestió de taxes de transports, Activitats auxiliars dels transports i Gestió de targetes de transports, de la Direcció General de Ports i Transports, que figuren a l’annex 1 d’aquest Decret, tenen caràcter històric.

1.3 Se suprimeixen els fitxers automatitzats que figuren a l’annex 2 d’aquest Decret per integració de la informació que contenen a la base de dades Gestió integrada de personal-Sistema integrat de personal GIP/SIP, del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Article 2

Al mateix annex, es regula el tractament automatitzat de cada fitxer, establint-ne la denominació, la finalitat i els usos previstos, les persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal, els procediments de recollida de dades, l’estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que conté, les cessions de dades previstes, l’òrgan administratiu responsable, les unitats administratives en les quals es poden exercir, si escau, els drets d’accés, de rectificació, de cancel·lació i d’oposició, i les mesures de seguretat, amb indicació del nivell bàsic, mitjà o alt exigible.

Article 3

Els titulars dels òrgans administratius responsables de cada fitxer automatitzat que conté dades de caràcter personal adoptaran, sota la direcció de la Secretaria General del Departament, les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, com també totes les mesures destinades a fer efectius els drets dels ciutadans reconeguts a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, el Reial decret 994/1999 i altres disposicions reglamentàries.

Disposició transitòria

Mentre no es procedeixi a la seva actualització, es mantenen vigents els fitxers de l’Institut Català del Sòl, Ports de la Generalitat, Junta d’Aigües i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que regula el Decret 326/1994, de 16 de novembre.

Disposició derogatòria

Es deroga el Decret 326/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i organismes adscrits (DOGC núm. 1987 de 19.12.1994), llevat del que s’indica a la disposició transitòria d’aquest Decret.

Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 20 de març de 2001

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

P. D. (Decret 75/2001, de 15 de març, DOGC de 19.3.2001)

Felip Puig i Godes

Conseller de Medi Ambient

Annex 1

Fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques

Secretaria general

Expedients d’expropiacions

Finalitat i usos previstos:

Gestió dels expedients d’expropiacions.

Gestió i tramitació de l’expedient.

Tramesa al Departament d’Economia i Finances per al seu pagament.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades:

Qualsevol persona afectada per expropiacions.

Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal:

Projecte

Clau, tram, direcció general, beneficiari, data aprovació, data inici expropiació, data informació pública, data declaració urgent ocupació, representant administració, nom perit, nom director obra.

Finca

Municipi, número finca, superfície a expropiar, superfície ocupació temporal, superfície de servitud, dades cadastrals (polígon, parcel·la, referència urbana), dades registrals (registre, llibre, tom, inscripció), data acta prèvia, data ocupació, dipòsit previ, perjudicis ràpida ocupació.

Objecte a expropiar

Codi, descripció, superfície.

Afectat

Nom, NIF, adreça, dades bancàries, tipus afecció (propietaris, arrendatari, usufructuari, etc.).

Expedient individual

Data mutu acord, data acord jurat, import preu just, data autorització, despesa, data pagament, data petició interessos, data autorització, despesa pels interessos, altres dates tramitació (full apreuament, requeriments documentació, etc.), dades comptables (secció, any, número índex).

Diari

Codi diari, nom, adreça.

Servei afectat

Núm. de servei afectat, import reposició del servei, data final obra, data mutu acord, data petició de fons.

Entitat afectada

NIF, nom, adreça, telèfon.

Contractista

NIF, nom, adreça, telèfon.

Cessions de dades:

Departament d’Economia i Finances per formalitzar el seu pagament.

Òrgan administratiu responsable:

Director de Serveis.

Unitats administratives per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició:

Direcció de Serveis.

Av. Josep Tarradellas, 2-6.

08029 Barcelona.

Mesures de seguretat:

De conformitat amb l’article 3 del Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal, aprovat mitjançant el Reial decret 994/1999, d’11 de juny, a aquest fitxer s’aplicaran les mesures de seguretat de nivell mitjà que s’estableixen al capítol 3.

Certificats de descobert i retorn de quantitats

Finalitat i usos previstos:

Mantenir les dades necessàries per a la gestió dels expedients que es tramiten des de la Secció d’Ingressos i Habilitació de Secretaria General del Departament:

Certificats de descobert meritats per qualsevol pagament pendent (sancions, cànons, etc.) i retorn de quantitats pagades indegudament pels administrats.

Gestió de l’expedient. Tramesa al Departament d’Economia i Finances per al seu cobrament o pagament, segons el cas.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades:

Qualsevol administrat que tingui pendent algun tipus de pagament al Departament o cobrament per quantitats pagades indegudament (devolucions, etc.).

Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal:

Expedient

Codi certificació, codi i data liquidació, data venciment, import deute, recàrrec, import a pagar, data i tipus notificació, data pagament, concepte tributari, objecte tributari, estat.

Recursos

Tipus, referència i descripció.

Garanties recurs

Tipus, import, descripció, dades de la Caixa General de Dipòsits.

Tramesa al Departament d’Economia i Finances

Codi, tipus, data número ordre i estat dels imports totals de les trameses: deute, recàrrec import fase de termini, import a ingressar, import garanties, nombre total garanties, nombre total, liquidacions.

Expedient

Codi devolució, codi expedient alternatiu, data resolució, import total devolució, import total a ingressar.

Dades bancàries

Banc, oficina, núm. de compte, població i país, en cas d’estrangers.

Relació

Codi, tipus, data, estat i totals imports.

Subjecte

NIF, nom, adreça (carrer, núm., escala, pis, porta, municipi, codi postal).

Expedient origen

Clau i descripció.

Organisme

Codi i descripció.

Accions

Tipus, data, motiu i usuari que realitza acció.

Cessions de dades:

Departament d’Economia i Finances per a la gestió del seu cobrament o pagament.

Òrgan administratiu responsable:

Director de Serveis.

Unitats administratives per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició:

Direcció de Serveis.

Av. Josep Tarradellas, 2-6.

08029 Barcelona.

Mesures de seguretat:

De conformitat amb l’article 3 del Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal, aprovat mitjançant el Reial decret 994/1999, d’11 de juny, a aquest fitxer s’aplicaran les mesures de seguretat de nivell mitjà que s’estableixen al capítol 3.

Sistema de contractació

Finalitat i usos previstos:

Gestió dels expedients de contractació (obres, subministrament, etc.)

Gestió i tramitació de l’expedient. Tramesa al Departament d’Economia i Finances pel seu pagament. Hi ha connexió d’algunes dades amb l’aplicació d’inversions del Departament.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades:

Contractistes

En cas de que el contractista sigui una empresa es mantenen algunes dades del representant.

Estructura bàsica i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR