DECRET 7/1984, de 19 de gener, pel qual s'actualitzen els preus dels transports urbans de superfície.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'experiència dels Decrets 99/1982 i 15/1983, fa palesa la conveniència de regular també, mitjançant Decret, i amb caràcter general, la modificació de les tarifes dels Transports Urbans de Viatgers per al 1984, prenent com a base els increments de costos previstos, i tenint en compte, d'acord amb el que estableix el paràgraf segon de l'article primer del Decret 15/1983, la diferència entre el creixement real dels costos per al 1983 i la previsió efectuada al seu dia.

Tal com s'exposa a l'annex del Decret, l'esmentada diferència suposa l'aplicació d'un factor de correcció de 1'0077, a aplicar a l'increment de costos previstos per al 1984. L'esmentada aplicació, sobre 1'1139, dóna 1'255, la qual cosa equival a un increment del 12'25% que és el que cal aplicar a les tarifes bases vigents.

El present Decret respecta l'estructura del Decret anterior fins a l'any 1983, per tal com es consideren vàlids els criteris que el varen inspirar, llevat de l'antic article segon, que se suprimeix un cop vist que és innecessari. També es manté la fórmula polinòmica, que serà revisada al final de l'exercici, incloent-hi les modificacions provocades pels increments de preus dels anys 1983 i 1984.

Cal afegir que s'ha considerat la repercussió de la reducció de la jornada màxima legal a 40 hores, que és considerada com a un increment del cost salarial, la qual cosa ara suposa que les empreses mantindran les freqüències dels serveis i no podran reduir-les al·legant com a causa l'esmentada reducció de jornada.

Atès el que disposa l'article 12.5 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya; a proposta del Conseller de Governació, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Les empreses de Transport Urbà de

Superfície podran aplicar un augment global màxim del 12,25% sobre la seva tarifa mitjana ponderada (TMP) corresponent a l'1 de gener de 1984, i calculada d'acord amb les especificacions i els límits que figuren a l'apartat 4 de l'annex d'aquesta norma. Els tipus tarifaris resultants d'aplicació d'aquests increments sobre les tarifes base seran arrodonits per excés en fraccions de pesseta o de cinc pessetes, segons es tracti de títols de transport ordinaris o multiviatge. Aquest augment, que correspon a l'any 1984, serà ajustat a càrrec del de l'any següent, d'acord amb el procediment descrit a l'apartat 3 de l'annex, una vegada es coneguin els increments legals i reals dels preus.

Article...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR