DECRET 64/1985, de 7 de febrer, sobre atribució a les Administracions actuants de recursos econòmics generats pel règim econòmico-financer previst a la Llei 5/1981.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 158/1994.

La realització d'obres i la prestació de serveis en matèria d'evacuació i tractament d'aigües residuals, dins del marc de la Llei 5/1981, de 4 de juny, i de conformitat amb la planificació aprovada, permet delimitar la noció d'Administració actuant en matèria de sanejament com a referida a les Administracions públiques del territori de Catalunya i qualificada per l'efectiva execució de qualsevol d'aquelles actuacions.

La Llei suara esmentada ha reconegut a les Corporacions locals, en l'exercici de les seves competències d'acord amb la legislació que els és aplicable, la iniciativa per a la redacció de plans i projectes, la contractació i execució de les obres i la prestació dels serveis, dins dels quals poden considerar-se inclosos l'explotació de les instal·lacions, elaboració d'estudis i la realització d'actuacions d'assistència tècnica i d'altres que siguin connexes. Així mateix, la Llei ha fixat de forma àmplia els supòsits d'intervenció de l'Administració de la Generalitat, tant en matèria de planificació general com d'execució d'obres, i comprenent també la realització o la participació en les actuacions que l'Administració local no realitzi o que es facin conjuntament i, finalment, aquelles altres que promogui directament.

Les obres i serveis de sanejament "en alta" que les Administracions actuants tinguin encomanades han de finançar-se amb els recursos que resulten de l'aplicació del règim econòmico-financer del Pla corresponent. Amb aquesta finalitat ha de produir-se una atribució de recursos econòmics -el rendiment de l'increment de tarifa i el cànon de sanejament- de la Junta de Sanejament a l'Administració actuant, atribució que, amb caràcter general, ha de prendre forma de subvenció i tindrà caràcter reglat, d'acord amb els preceptes de la present disposició.

El Decret fixa amb caràcter general les actuacions susceptibles de finançament amb càrrec al règim econòmico-financer dels Plans, tot preveient, en els supòsits que ell mateix determina, la consideració de despeses de les Administracions actuants ocasionades per la gestió que els hagi estat encomanada. Així mateix, estableix un procediment per a la tramitació dels expedients d'atorgament de les subvencions dins del qual són harmònicament presents el respecte a l'autonomia de les Administracions interessades en la seva actuació i el necessari control de la destinació de les quantitats assignades a la finalitat que en cada cas n'hagi determinat l'atorgament.

Per tant, atès el que disposen la Llei 5/1981 i el Decret 305/1982, de 13 de juliol, dictat per al seu desplegament, vista la disposició final primera de la mateixa Llei, que autoritza el Consell Executiu perquè dicti les disposicions necessàries per fer-ne l'aplicació i el desplegament; a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

L'atribució de recursos econòmics.

generats per l'aplicació de la Llei 5/1981 a les Administracions actuants encarregades de l'execució de les obres i de la prestació en general, de serveis en matèria de sanejament, es produirà en les condicions i d'acord amb el procediment que estableixen...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR