ORDRE de 12 de març de 1997, per la qual es regula l'adaptació de les zones escolars rurals ja existents i la creació de noves a les disposicions del Decret 198/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament orgànic dels centres docents públics que imparteixen educació infantil i primària.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

El Decret 198/1996, de 12 de juny (DOGC núm. 2218, de 14.6.1996), estableix el Reglament orgànic dels centres públics d'educació infantil i primària. Aquest Decret deroga, entre d'altres, el Decret 195/1988, de 27 de juliol, sobre constitució de zones escolars rurals, i l'Ordre de 6 d'abril de 1990, que estableix les funcions dels òrgans de govern de les zones escolars rurals. El Reglament citat, d'altra banda, dedica el Títol 2 a la reglamentació de les zones escolars rurals.

La situació que es deriva de la publicació del Decret i del Reglament fa necessari regular l'adaptació de les zones escolars rurals ja existents i preveure algunes procediments que caldrà aplicar en la creació de noves zones escolars rurals.

Per això, i a proposta de la Direcció General d'Ordenació Educativa,

Ordeno:

Article 1

Adaptació de les zones escolars rurals ja creades Les zones escolars rurals ja creades, que consten en l'annex amb nom, codi i domicili de zona i centres que les integren, queden constituïdes d'acord amb allò que estableix el Reglament orgànic dels centres públics d'educació infantil i primària, aprovat pel Decret 198/1996.

Article 2

Nomenament i cessament dels òrgans unipersonals de govern 2.1 En les situacions ordinàries, al final del procés d'elecció dels directors dels centres que integren una zona escolar rural es procedirà a l'elecció del director de la zona escolar rural, d'acord amb allò que estableix l'article 53.3 del Reglament, per un període de 4 anys. 2.2 Ultra les situacions previstes per al cessament dels òrgans de govern dels centres docents, el director d'una zona escolar rural cessarà si cessa com a director del seu centre. El cessament del director de la zona escolar rural comportarà també el cessament del cap d'estudis i del secretari. 2.3 Si el cap d'estudis o el secretari de la zona escolar rural cessen com a directors dels seus centres abans que cessi el director de la zona escolar rural, podran continuar en els càrrecs de govern de la zona escolar rural fins al final del mandat o fins que cessi el director de la zona escolar rural. 2.4 Si el càrrec de director d'una zona escolar rural queda vacant abans de finalitzar el període de mandat previst, es procedirà d'acord amb allò que, per als centres, estableix la disposició addicional 1.3 del Decret 198/1996.

Article 3

Nomenament dels òrgans unipersonals de govern de zones escolars rurals de nova creació En les zones escolars rurals de nova creació el delegat territorial del Departament d'Ensenyament nomenarà el director, i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR