ORDRE MAH/215/2009, de 22 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a l'adquisició d'habitatges existents concertats.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/215/2009, de 22 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a l'adquisició d'habitatges existents concertats.

El Decret 152/2008, de 29 de juliol, pel qual es regulen l'habitatge concertat i l'habitatge de lloguer amb opció de compra, i s'adopten altres mesures en matèria de l'habitatge (DOGC núm. 5185, de 31.7.2008), preveu una subvenció per tal d'ajudar a pagar les despeses de formalització de la compravenda d'habitatges existents concertats.

Atès el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions;

D'acord amb l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de les subvencions per a l'adquisició d'habitatges existents concertats, que figuren en l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 22 d'abril de 2009

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases reguladores és establir el procediment d'atorgament de les subvencions a l'adquisició d'habitatges existents concertats previstes a l'article 6 del Decret 152/2008, de 29 de juliol, pel qual es regulen l'habitatge concertat i l'habitatge de lloguer amb opció de compra, i s'adopten altres mesures en matèria de l'habitatge, per fer front a les despeses que genera la formalització de la compravenda.

.2 Beneficiaris/àries

Són beneficiaris/àries de la subvenció els/les adquirents dels habitatges existents concertats que compleixin els requisits següents:

Que compleixin els requisits previstos a l'article 6.4 del Decret 152/2008, de 29 de juliol.

Que tinguin la declaració d'habitatge existent concertat

que estableix l'article 6.6 del Decret 152/2008, de 29 de juliol, o que hagin presentat la sol·licitud de declaració corresponent.

Que l'escriptura pública de compravenda s'hagi formalitzat a partir de l'entrada en vigor del Decret 152/2008, de 29 de juliol.

Podrà percebre directament la subvenció el promotor que hagi descomptat, del pagament del preu de l'habitatge, la quantitat equivalent de la subvenció, o que hagi avançat les despeses de formalització de la compravenda, i així ho autoritzi expressament la persona beneficiària, en el cas de les adquisicions dels habitatges usats no qualificats en cap tipologia de protecció.

.3 Quantia de la subvenció

La quantia de la subvenció serà equivalent al dos per cent (2%) del preu de venda de l'habitatge que consti en l'escriptura pública de compravenda.

.4 Presentació de sol·licituds

4.1 Les sol·licituds s'han de presentar en el model d'instància normalitzat per la Secretaria d'Habitatge en les dependències del Departament de Medi Ambient i Habitatge (c. d'Aragó, 244-248, 08007 Barcelona), als Serveis Territorials d'Habitatge a Girona (c. dels Banyoles, 17 acc., 17004 Girona), Lleida (c. Dr. Fleming, 15, 25006 Lleida), Tarragona (c. Anselm Clavé, 1, 43004 Tarragona) i les Terres de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR