DECRET 414/2000, de 27 de desembre, d'adscripció del cos d'agents rurals al Departament de Medi Ambient i d'assignació de funcions en matèria de prevenció d'incendis forestals. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3317, pàg. 1308, de 31.1.2001).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

414/2000, de 27 de desembre, d’adscripció del cos d’agents rurals al Departament de Medi Ambient i d’assignació de funcions en matèria de prevenció d’incendis forestals. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3317, pàg. 1308, de 31.1.2001).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Mitjançant el Decret 297/1999, de 26 de novembre, de creació i reorganització de departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, es van atribuir a la Direcció General del Patrimoni Natural i del Medi Físic del Departament de Medi Ambient totes les funcions relatives a la conservació de la natura que anteriorment s’exercien a través de la Direcció General del Medi Natural del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

D’altra banda, mitjançant el mateix Decret es van atribuir a la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil del Departament d’Interior les funcions de prevenció d’incendis forestals i agents rurals. Així mateix, es va adscriure a la Direcció General esmentada el Servei d’Agents Rurals i Prevenció d’Incendis Forestals.

Com sigui que moltes de les funcions del cos d’agents rurals estan vinculades a les competències del Departament de Medi Ambient i tenint en compte l’avaluació de l’experiència adquirida, escau en el moment actual procedir a la seva adscripció a aquest Departament.

Quant a les competències de prevenció d’incendis forestals, atesa la seva estreta connexió amb les funcions de protecció de la natura i de les tasques que es porten a terme des del cos d’agents rurals, és oportuna també la seva assignació al Departament de Medi Ambient. Cal tenir en compte, però, el que estableixen la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i salvaments de Catalunya, que atribueix al cos de bombers funcions en matèria de prevenció d’incendis, i la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, que atribueix també competències generals al Departament d’Interior; de manera que mitjançant el present Decret s’arbitren els mecanismes de coordinació necessaris entre ambdós departaments.

L’important increment d’efectius personals que deriva de l’adscripció que fa el present Decret, fa necessari dotar l’estructura de la Direcció General de Patrimoni Natural i del Medi Físic, òrgan en el qual s’incardina el cos d’agents rurals, d’una unitat que gestioni, coordini i organitzi el funcionament administratiu dels òrgans que en depenen.

En conseqüència i d’acord amb el que disposa l’article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta dels consellers de Medi Ambient i d’Interior, d’acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

1.1 Les funcions de prevenció d’incendis forestals adscrites a la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil del Departament d’Interior pel Decret 297/1999, de 26 de novembre, de creació i reorganització de departaments de la Generalitat, s’adscriuen a la Direcció General de Patrimoni Natural i del Medi Físic del Departament de Medi Ambient, sens perjudici de les funcions que corresponen al Departament d’Interior a través del cos de bombers de la Generalitat, d’acord amb l’article 13 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i salvaments de Catalunya, i s’entenen compreses, dintre d’aquestes, funcions de prevenció activa d’incendis forestals (personal sierra) i de serveis de vigilància a les torres i els punts de vigilància de les zones forestals (guaites) així com les que assenyala l’article 3 de la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya.

1.2 Pel que fa a les funcions relatives a l’anàlisi, l’avaluació i el diagnòstic de les causes dels incendis forestals, la gestió dels bancs de dades i la recollida de dades de les infrastructures de prevenció d’incendis forestals, així com la vigilància i l’avís, s’exerciran de forma coordinada entre ambdós departaments.

Article 2

2.1 El personal pertanyent al cos d’agents rurals creat per la Llei 9/1986, de 10 de novembre, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR