ORDRE IRP/564/2008, de 29 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a entitats sense afany de lucre per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau i de promoció i defensa dels drets humans, i s'obre la convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/564/2008, de 29 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a entitats sense afany de lucre per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau i de promoció i defensa dels drets humans, i s'obre la convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2009.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació té com a un dels seus principals objectius desenvolupar una política pública de foment de la pau i promoció dels drets humans, i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme, en el marc del que preveu la Llei de foment de la pau. Per aquest motiu, va crear en el seu moment el Programa per a l'Institut Internacional per la Pau amb una doble finalitat: d'una banda, crear l'Institut Internacional per la Pau i, d'una altra, impulsar una política de foment de la pau per part dels diferents departaments de la Generalitat, de forma coordinada i transversal.

El Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 14/2007, de 5 de desembre, de l'Institut Català Internacional per la Pau i en aquest moment ja es troba en funcionament. El Programa per a la creació d'aquest Institut s'ha transformat en l'Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans. Aquesta té per objectius, a més de contribuir a la posada en funcionament de l'ICIP i de vehicular la seva relació amb el govern de la Generalitat de Catalunya, desenvolupar polítiques públiques de foment de la pau i de promoció dels drets humans, d'acord amb el Consell Català de Foment de la Pau, i programar accions en l'àmbit del foment de la pau i els drets humans. És en aquest marc que s'ha marcat la concessió d'una línia de subvencions a les institucions que treballen pel foment de la cultura de la pau i la promoció dels drets humans.

Després de l'experiència de tres anys de convocatòries de subvencions s'ha considerat adient realitzar una reformulació quant als beneficiaris, línies prioritàries i criteris de concessió. Aquesta reformulació té per objecte adequar-se millor a la realitat del país i permetre un finançament més adequat per a la realització de projectes.

Per això, i d'acord amb els seus objectius, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació obre una línia de subvencions adreçada a incrementar la presa de consciència de la societat catalana davant del fenomen dels conflictes bèl·lics d'origen sociopolític, així com de la importància de la resolució pacífica d'aquests, i de la promoció dels drets humans.

Per a aquesta finalitat, és necessari aprovar les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats al foment de la pau, la difusió de la cultura de la pau i/o la promoció dels drets humans.

Vistos el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

1.1 S'aproven les bases reguladores de les subvencions per a entitats sense afany de lucre per a la realització d'activitats de promoció dels drets humans i de foment de la pau i de la cultura de la pau, que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 S'obre convocatòria pública, per a l'any 2009, per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions previstes en aquesta Ordre.

Article 2

El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció d'aquestes subvencions començarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà vint dies hàbils després de la seva publicació.

Article 3

Aquesta convocatòria es finança amb càrrec a la partida pressupostària IT05D/482370100/1310 o partida equivalent del pressupost del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per a l'any 2009. La quantia màxima total que es destina a aquestes subvencions és de 250.000 euros, restant condicionades a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al DOGC.

Barcelona, 29 de desembre de 2008

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores de les subvencions

.1 Objecte

S'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats a la promoció dels drets humans i el foment i difusió de la cultura de la pau en el sentit d'oposició a la resolució bèl·lica dels conflictes sociopolítics, especialment aquelles previstes a la Llei 21/2003, de 4 de juliol, de foment de la pau.

.2 Beneficiaris

Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases les entitats sense ànim de lucre la seu social de les quals es troba a Catalunya, que compleixin amb les condicions següents:

  1. Disposar de seu social o delegació amb establiment permanent a Catalunya, així com tenir una presència activa, capacitat de mobilització i base social àmplia al territori català. L'entitat ha de tenir un equip de gestió o un òrgan de treball amb capacitat de decisió a Catalunya que pugui assumir la responsabilitat directa de la presentació de la sol·licitud i estar en condicions de donar en tot moment a la Generalitat de Catalunya qualsevol aclariment, informació i documentació relativa a la comptabilitat i gestió del projecte durant la seva fase de seguiment i execució.

  2. Disposar de capacitat logística, recursos humans, materials o experiència per garantir els objectius del projecte que es demana subvencionar.

    .3 Requisits dels ens beneficiaris i forma d'acreditar-los

    3.1 Els ens beneficiaris de les subvencions previstes en aquestes bases han de complir els requisits següents:

  3. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, i les obligacions davant la Seguretat Social.

  4. Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR