ORDRE TIC/88/2003, de 24 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques per al foment del desenvolupament local i dels agents d'ocupació i desenvolupament local, i l'impuls dels projectes i les empreses qualificades d'I+O, i s'obre la convocatòria corresponent a l'any 2003 (codis de reserva Z0...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/88/2003, de 24 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques per al foment del desenvolupament local i dels agents d'ocupació i desenvolupament local, i l'impuls dels projectes i les empreses qualificades d'I+O, i s'obre la convocatòria corresponent a l'any 2003 (codis de reserva Z09, Z07 i 005).

La gestió i l'execució del programa de subvencions públiques per al foment del desenvolupament local i dels agents d'ocupació i desenvolupament local, i l'impuls dels projectes i empreses qualificades d'I+O, recollides a l'Ordre de 30 de març de 2001 (DOGC núm. 3372, de 20.4.2001), modificada parcialment per l'Ordre de 18 de desembre de 2001 (DOGC núm. 3542 de 28.12.2001), recomana efectuar algunes modificacions i refondre les diferents disposicions en una única norma que reculli tots els canvis que s'han anat introduint. La tipologia de les sol·licituds que es reben fan necessaris els canvis proposats per tal d'aclarir alguns aspectes poc concrets, tal com estaven regulats a les ordres esmentades, i el seu objecte és millorar-ne la gestió i augmentar les garanties jurídiques dels beneficiaris.

Atesa l'Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de 15 de juliol de 1999, per la qual s'estableixen les bases de concessió de subvencions públiques per al foment del desenvolupament local i l'impuls als projectes i empreses qualificats d'I+O;

Atesos el Reial decret 1050/1997, de 27 de juny, de traspàs a la Generalitat de Catalunya de la gestió realitzada per l'Institut Nacional d'Ocupació (INEM), en l'àmbit del treball, l'ocupació i la formació, i el Decret 235/1997, de 2 de setembre, pel qual s'assignen al Departament de Treball les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de treball, ocupació i formació;

Atesa l'Ordre de 15 de desembre de 1997, per la qual s'assignen les funcions en matèria de treball, ocupació i formació atribuïdes al Departament de Treball pel Decret 235/1997, de 2 de setembre;

Atès el que disposen la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003 (DOGC núm. 3791, de 31.12.2002), i el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002);

D'acord amb els principis que es varen convenir en el Pacte per a l'ocupació a Catalunya 1998-2000;

Vist que s'ha donat audiència als agents socials representats al si del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya i escoltat el Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya;

Atès l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Economia Social, Cooperatives i Autoempresa, d'acord amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i d'acord amb les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Capítol I

Objecte i convocatòria per a la presentació de sol·licituds de les subvencions per a l'any 2003.

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques per al foment del desenvolupament local i dels agents d'ocupació i desenvolupament local, i l'impuls dels projectes i empreses qualificades d'I+O, així com obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2003.

Article 2

Terminis de presentació i aplicacions pressupostàries per a l'any 2003

2.1 Els terminis per a la presentació de les sol·licituds i de la documentació corresponent per a cadascun dels ajuts són els següents:

  1. Subvencions per a empreses qualificades d'I+O.

    Primer termini: des de l'entrada en vigor de la present Ordre fins al 15 d'abril de 2003.

    Segon termini: des del 16 d'abril de 2003 fins al 31 de juliol de 2003.

  2. Subvencions per a la contractació d'agents d'ocupació i desenvolupament local.

    Primer termini: des de l'entrada en vigor de la present Ordre fins al 15 d'abril de 2003.

    Segon termini: des del 16 d'abril de 2003 fins al 13 de juny de 2003.

    Tercer termini: des del 14 de juny de 2003 fins al 15 de setembre de 2003.

  3. Foment del desenvolupament local: estudis i campanyes per a la promoció local.

    Primer termini: des de l'entrada en vigor de la present Ordre fins al 28 de març de 2003.

    Segon termini: des del 29 de març de 2003 fins al 30 d'abril de 2003.

    2.2 Les subvencions esmentades a l'article anterior aniran a càrrec de les partides pressupostàries següents:

    Les empreses qualificades d'I+O aniran a càrrec de la partida 18.05.473.1800 (codi de reserva de crèdit 005) dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2003.

    Els agents d'ocupació i desenvolupament local aniran a càrrec de la partida 18.05.460.1800 (codi de reserva de crèdit Z07) dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2003.

    Foment del desenvolupament local: els estudis i les campanyes per a la promoció local aniran a càrrec de la partida pressupostària 18.05.462.1800 (codi de reserva de crèdit Z09) dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2003.

    2.3 Mitjançant la resolució del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya es determinarà l'import màxim destinat a l'atorgament d'aquestes subvencions, amb les especificacions establertes a l'article 92.4.f) del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

    L'atorgament d'aquestes subvencions estarà condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària per a aquesta finalitat, així com a l'efectiva transferència per l'Estat del crèdit corresponent.

    Capítol II

    Projectes empresarials i empreses qualificats d'I+O

Article 3

Definició

3.1 Poden tenir la consideració d'I+O a Catalunya els projectes empresarials i les empreses promoguts pel Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, o una corporació local, i que reben el seu suport, amb la finalitat de crear activitat econòmica i generar llocs de treball en el seu àmbit territorial i que compten també amb els ajuts i les subvencions previstos en aquesta Ordre per a la consecució de l'objectiu assenyalat.

3.2 La qualificació d'un projecte empresarial o empresa d'I+O correspon al Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

Article 4

Registre d'I+O

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme disposa d'un registre administratiu de projectes empresarials o empreses qualificats d'I+O.

Article 5

Requisits per a la qualificació d'I+O

Per tal que un projecte empresarial o empresa pugui ser qualificat d'I+O a Catalunya ha de complir els requisits següents:

  1. Que la Generalitat de Catalunya o una corporació local donin el seu suport al projecte empresarial o empresa. S'entén que es dóna suport al projecte o l'empresa quan es posa a disposició del promotor una aportació de recursos econòmics i/o materials com ara infraestructures, serveis o d'altres que l'ajudin en la posada en marxa i la gestió del negoci.

  2. Que tingui en compte la contractació de treballadors i/o la incorporació de socis treballadors en el cas de cooperatives o societats laborals.

  3. Que la plantilla prevista en constituir-se l'empresa no superi els 25 treballadors.

  4. Que es tracti d'una empresa de nova creació i generi activitat econòmica. Excepcionalment, i en els casos en què sigui aconsellable per les circumstàncies socials, es podran considerar aquells projectes d'empreses d'economia social en els quals els treballadors de les empreses n'assumeixin la gestió i el control, amb canvi de distribució de capital o de forma jurídica, quan hi hagi un nou pla d'empresa que introdueixi els canvis necessaris i suficients que permetin garantir la viabilitat de la nova empresa.

  5. Que la producció de béns i serveis estigui relacionada amb activitats econòmiques emergents o que, dins d'una activitat tradicional a la zona, cobreixi necessitats no satisfetes amb l'estructura existent.

  6. Que tingui condicions de viabilitat tècnica, econòmica i financera.

Article 6

Sol·licitud de qualificació d'I+O

6.1 Els promotors de projectes que pretenguin la seva qualificació d'I+O hauran de sol·licitar la dita qualificació aportant complimentats per triplicat els documents següents:

  1. Imprès de sol·licitud en model normalitzat que es lliurarà a les subdireccions generals d'Afers Laborals i d'Ocupació de les delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya a les adreces previstes a l'article 12.1 d'aquesta Ordre.

  2. Pla d'empresa que mostri la viabilitat tècnica, econòmica i financera del projecte.

  3. Certificat de l'administració col·laboradora en el qual es determini de manera quantificada, concreta i específica la infraestructura, els instruments, els mitjans, els serveis o altres elements amb què es dóna suport al projecte empresarial o a l'empresa, així com informe tècnic de la mateixa entitat sobre la viabilitat del projecte que acrediti també que el projecte empresarial o empresa compleix els requisits d'accés a aquest programa segons el que estableix l'article 5 d'aquesta Ordre.

    En el cas d'estar assessorat per una entitat acreditada del Servei Autoempresa del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, certificat de la viabilitat del projecte, que es farà en model...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR