DECRET 116/2010, de 31 d'agost, pel qual s'atorga la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya a l'Abadia de Poblet.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

116/2010, de 31 d'agost, pel qual s'atorga la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya a l'Abadia de Poblet.

En l'imaginari col·lectiu de Catalunya el Monestir de Santa Maria de Poblet està associat a un dels moments de màxima plenitud de la nostra història. Poblet ens projecta l'ombra poderosa dels comtes-reis i de la Corona d'Aragó, ens parla d'un passat que ens va llegar una llengua i una literatura esplendorosa, alhora que una tradició política singular centrada en una concepció contractual. Un passat que van commemorar molt especialment fa dos anys amb els actes del VIII centenari del naixement del rei Jaume I.

El simbolisme històric de Poblet, amb la seva condició de panteó reial de la Corona catalano-aragonesa, es reflecteix en l'imponent presència del seu conjunt patrimonial declarat per la UNESCO patrimoni universal de la humanitat.

Però Poblet és una realitat viva que ha superat les vicissituds de la història per renéixer el segle passat amb el propòsit renovat de ser un ferment de fe i de civilització fins a esdevenir de nou un referent cultural i espiritual del nostre país.

Així, el monestir de Poblet ha assumit plenament la seva missió de transmetre el llegat històric del que és dipositari i de preservar el patrimoni monumental que l'expressa, a la vegada que ha enllaçat amb la història contemporània en acollir amb renovat esperit de catalanitat l'arxiu del president Josep Tarradellas.

Sense oblidar en cap moment la seva vocació fundacional...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR