DECRET 215/1989, de 28 d'agost, de creació del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La complexitat de la cultura i la societat contemporània i els canvis accelerats que en ella es produeixen, com també les crisis de molts projectes de la modernitat, demanen una informació i una reflexió constant, no sols en les seves concrecions a Catalunya sinó en el seu abast universal. Per tot això es convenient la creació d'un centre d'estudis sobre temes contemporanis que promogui aquesta informació i reflexió en el món intel·lectual català i que divulgui els fruits d'aquesta en totes les instàncies de la societat catalana per tal de dotar-la dels instruments necessaris i poder, juntament amb els altres esforços que es fan al país, conèixer millor el seu present i poder triar el seu futur en l'àmbit dels valors, les ideologies i la cultura. En virtut de tot això, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Centre d'Estudis de Temes Contemporanis com a servei sense personalitat jurídica adscrit al Departament de la Presidència.

Article 2

Són funcions i objectius fonamentals del Centre els següents:

  1. L'estudi, la investigació i la reflexió sobre la realitat i els canvis que es donen en la modernitat catalana i universal, especialment en els camps relacionats amb els valors, les ideologies, les mentalitats i la cultura.

  2. El foment i la coordinació d'iniciatives de tipus semblant que es donen en el món intel·lectual català en relació, a més, amb els centres anàlegs d'àmbit europeu.

  3. La difusió dels informes i els resultats de la reflexió que es faci en aquest camp en els centres de decisió del país i en l'opinió pública.

  4. Qualsevol altra que sobre aquesta matèria es cregui convenient encomanar-li.

Article 3

3.1 El Centre es regeix pels òrgans següents: El Consell Rector. El Director. 3.2 La composició del Consell Rector és la següent: Un president que serà el Conseller de Cultura de la Generalitat. Tres vocals nomenats pel President de la Generalitat entre persones d'especial relleu en el món intel·lectual i cultural. El director del Centre.

Article 4

Corresponen al Consell Rector les funcions següents: Planificar l'activitat general del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis. Aprovar el Pla anual d'activitats del Centre i també els projectes específics que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR