DECRET 229/2001, de 28 d'agost, pel qual es concedeix la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET

229/2001, de 28 d'agost, pel qual es concedeix la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau representa la institució hospitalària degana de l'Estat espanyol. Fou creat l'any 1401, amb la fusió dels sis hospitals que hi havia aleshores a Barcelona.

Es tracta d'un centre sanitari de reconegut prestigi amb tres pilars fonamentals: assistència, docència i recerca.

És una fundació privada de beneficència, adscrita al Consorci Sanitari de Barcelona i integrada a la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP).

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és una institució que ha sabut donar resposta als canvis i a les noves necessitats de la societat catalana. En aquest sentit, a finals del segle XIX, atès el creixement de la ciutat i els avenços de la medicina, l'Hospital resultava petit i es va fer un nou edifici. Gràcies al llegat del banquer Pau Gil, el 15 de gener de 1902 es col·locà la primera pedra de l'actual edifici, obra rellevant del modernisme català, de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, distribuït en pavellons independents que acullen les diferents especialitats mèdiques. A l'antic nom de la Santa Creu s'hi afegeix el de Sant Pau per respectar la voluntat del seu benefactor.

No obstant, la cada cop més necessària interdisciplinarietat mèdica ha deixat l'edifici obsolet. Per això, el 12 de desembre de 2000 es col·locà la primera pedra d'un nou edifici hospitalari, ubicat en un solar dins el mateix recinte que ocupa actualment, que està previst que entri en funcionament durant la primera dècada del segle XXI.

L'actual renovació no és únicament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR