DECRET 215/2002, d'1 d'agost, de modificació del Decret 74/1997, de 18 de març, i d'aprovació dels Estatuts del Consorci Sanitari de Barcelona

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET

215/2002, d'1 d'agost, de modificaciÛ del Decret 74/1997, de 18 de marÁ, i d'aprovaciÛ dels Estatuts del Consorci Sanitari de Barcelona

El Consorci Sanitari de Barcelona, constituÔt inicialment per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona com a ens p˙blic associatiu i de car‡cter voluntari, fou creat per l'Acord del Govern de la Generalitat de 14 de novembre de 1988 i per l'Acord del Consell Plenari de l'Ajuntament de Barcelona de 25 d'octubre de 1988. Els Estatuts del Consorci es van publicar mitjanÁant l'Ordre del Departament de Sanitat i Seguretat Social de 31 de gener de 1989 (DOGC n˙m. 1108, de 17.2.1989), parcialment modificada per l'Ordre d'aquest Departament de 7 d'agost de 1992 (DOGC n˙m. 1634, de 19.8.1992).

En virtut de la disposiciÛ addicional catorzena de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenaciÛ sanit‡ria de Catalunya, addicionada per la Llei 11/1995, de 29 de setembre, el Consorci Sanitari de Barcelona rest‡ adscrit funcionalment al Servei Catal‡ de la Salut, i va assumir directament, pel que fa a la ciutat de Barcelona, les funcions previstes per a les regions sanit‡ries. En desplegament d'aquestes previsions legals, d'una banda, s'aprov‡ el Decret 74/1997, de 18 de marÁ, pel qual es dicten normes en desplegament de la disposiciÛ addicional catorzena de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenaciÛ sanit‡ria de Catalunya, segons la redacciÛ que en fa la Llei 11/1995, de 29 de setembre, en relaciÛ amb el Consorci Sanitari de Barcelona (DOGC n˙m. 2357, de 24.3.1997)†i, de l'altra, es va donar una nova redacciÛ als Estatuts del Consorci, aprovats per la Junta de General del Consorci en data 7 de novembre de 1996 i ratificats per l'Acord del Govern de la Generalitat de 18 de marÁ de 1997, el qual es va fer p˙blic mitjanÁant l'Ordre del Departament de Sanitat i Seguretat Social de 14 d'abril de 1997 (DOGC n˙m. 2380, de 28 d'abril).

Amb posterioritat, l'article 61.7, en relaciÛ amb l'article 104, ambdÛs de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta Municipal de Barcelona, configuren el Consorci Sanitari de Barcelona preexistent com a consorci legal, entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, amb la finalitat de dirigir i coordinar la gestiÛ dels centres, els serveis i els establiments d'atenciÛ sanit‡ria, sociosanit‡ria i els de promociÛ i protecciÛ de la salut de la regiÛ sanit‡ria del municipi de Barcelona. A mÈs, la Carta Municipal de Barcelona confereix el mandat exprÈs al Consorci Sanitari de Barcelona de creaciÛ d'un ens personalitzat de salut p˙blica, mandat que es concreta en l'article 105, que preveu que el Consorci Sanitari de Barcelona creÔ l'AgËncia de Salut P˙blica i de Medi Ambient de Barcelona.

Per tal de fer efectives les previsions de la Carta Municipal de Barcelona i d'adequar l'organitzaciÛ del govern i la gestiÛ del Consorci Sanitari de Barcelona a les finalitats que la Llei 22/1998, de 30 de desembre, li encomana, escau dur a terme les adaptacions estatut‡ries oportunes. A aquest efecte, la Junta General del Consorci ha aprovat la proposta de modificar els Estatuts i de redactar-ne de nou tots els articles, i ha acordat sotmetre-la a la ratificaciÛ de les institucions que integren el Consorci, alhora que, de manera simult‡nia, el Consorci ha endegat el procÈs de creaciÛ de l'AgËncia de Salut P˙blica de Barcelona.

En conson‡ncia amb el procÈs a que s'ha fet esment, s'escau modificar el Decret 74/1997, de 18 de marÁ, tot deixant sense efecte aquells preceptes de car‡cter organitzatiu del Consorci i que sÛn objecte de regulaciÛ mitjanÁant els estatuts del Consorci que s'aproven mitjanÁant el present Decret.

AtËs el que disposen els articles 9.11 i 17 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta de la persona titular del Departament de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberaciÛ prËvia del Govern,

Decreto:

Article ˙nic

Es fa una nova redacciÛ dels Estatuts del Consorci Sanitari de Barcelona, el text actualitzat dels quals es transcriu a l'annex d'aquest Decret.

DisposiciÛ derogatÚria

Es deroguen els articles 4.2, 4.3, 6.2, 6.3 i 12, aixÌ com la disposiciÛ addicional ˙nica del Decret 74/1997, de 18 de marÁ, pel qual es dicten normes en desplegament de la disposiciÛ addicional catorzena de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenaciÛ sanit‡ria de Catalunya, segons la redacciÛ que en fa la Llei 11/1995, de 29 de setembre, en relaciÛ amb el Consorci Sanitari de Barcelona.

DisposiciÛ final

⁄nica

Aquest Decret entrar‡ en vigor l'endem‡ de la seva publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 d'agost de 2002

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Eduard Rius i Pey

Conseller de Sanitat i Seguretat Social

Annex

Estatuts del Consorci Sanitari de Barcelona

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

1.1††El Consorci Sanitari de Barcelona Ès un ens p˙blic de car‡cter associatiu, constituÔt per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

1.2††El Consorci resta adscrit funcionalment al Servei Catal‡ de la Salut, en virtut del que estableix la disposiciÛ addicional catorzena de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenaciÛ sanit‡ria de Catalunya, segons la redacciÛ donada per la Llei 11/1995, de 29 de setembre.

Article 2

2.1††El Consorci tÈ per objectiu dirigir i coordinar la gestiÛ dels centres, els serveis i els establiments d'atenciÛ sanit‡ria, sociosanit‡ria i els de promociÛ i protecciÛ de la salut de la regiÛ sanit‡ria del municipi de Barcelona.

2.2††A mÈs, el Consorci exerceix en l'‡mbit de la ciutat de Barcelona les funcions que la Llei 15/1990, de 9 de juliol, atribueix a les regions sanit‡ries del Servei Catal‡ de la Salut. Aquestes funcions, les ha d'exercir d'acord amb els criteris generals establerts pel Consell de DirecciÛ del Servei Catal‡ de la Salut.

AixÌ mateix, el Consorci desenvolupa les funcions que li siguin delegades pels Úrgans centrals del Servei Catal‡ de la Salut a l'empara del que estableixen l'article 22.3 i concordants de la Llei 15/1990, de 9 de juliol.

2.3††En el desenvolupament de les funcions prÚpies de la RegiÛ Sanit‡ria Barcelona Ciutat, el Consorci ha de tenir especial cura d'assolir els objectius que estableix l'article 23 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol.

Article 3

El domicili del Consorci queda establert a la ciutat de Barcelona.

Article 4

4.1††El Consorci, en tant que ens p˙blic de car‡cter associatiu i indefinit, es regeix per aquests Estatuts, pel seu Reglament general, pels reglaments que regulen la seva organitzaciÛ, el funcionament i l'ordenaciÛ de les diverses activitats i per les disposicions legals que li siguin aplicables.

4.2††Pel que fa al desenvolupament de les funcions prÚpies de la RegiÛ Sanit‡ria Barcelona Ciutat, el Consorci es regeix per les previsions de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, i disposicions concordants.

4.3††En tot cas i supletÚriament Ès d'aplicaciÛ al Consorci el que disposa l'article 61 de la Llei 22 /1998, de 30 de desembre, de la Carta Municipal, relatiu als consorcis legals.

Article 5

El Consorci tÈ personalitat jurÌdica prÚpia i independent de la dels seus membres, i plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins, i pot, en conseq¸Ëncia, realitzar actes d'administraciÛ i disposiciÛ de bÈns, celebrar contractes, assumir obligacions, interposar recursos i, en general, tots els actes necessaris per aconseguir, d'acord amb la legislaciÛ aplicable a cada cas, els objectius establerts en aquests Estatuts.

Article 6

6.1††A mÈs de les funcions previstes a l'article 2, constitueixen finalitats especÌfiques del Consorci:

a)†L'atenciÛ prim‡ria integral de la salut.

b)†L'assistËncia especialitzada, ambulatÚria, domicili‡ria i hospital‡ria.

c)†L'atenciÛ sociosanit‡ria.

d)†L'atenciÛ de rehabilitaciÛ.

e)†L'atenciÛ psiqui‡trica i la promociÛ, la protecciÛ i la millora de la salut mental.

f)†La docËncia relacionada amb la sanitat i, en general, en matËria de salut fÌsica i mental.

g)†Les activitats de recerca, estudi i divulgaciÛ cultural relacionades amb la sanitat i les ciËncies de la salut.

h)†Les activitats de salut p˙blica, incloent les de prevenciÛ de la malaltia, promociÛ i protecciÛ de la salut.

i)†Totes les que estiguin directament o indirectament relacionades amb les finalitats esmentades anteriorment.

6.2††Les finalitats esmentades, les pot portar a terme el mateix Consorci o mitjanÁant els Úrgans de gestiÛ, dotats o no de personalitat jurÌdica prÚpia, que ell creÔ o bÈ aquells que s'hi adscriguin. Als efectes del desenvolupament de les funcions de gestiÛ i administraciÛ de centres, serveis i establiments, actuacions, programes institucionals i prestacions del sistema sanitari p˙blic, el Consorci pot emprar qualsevol de les fÛrmules a quË es refereix l'Article 7.2 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol.

6.3††Pel que fa a les tasques de docËncia, es formalitzaran els convenis o concerts corresponents amb la Universitat.

6.4††El Consorci exercir‡ les competËncies que, en el seu cas, li deleguin les Administracions consorciades.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ central

Article 7

7.1††El Consorci s'estructura en els Úrgans centrals seg¸ents:

7.1.1 De direcciÛ i gestiÛ:

La Junta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR