DECRET 114/2010, de 31 d'agost, de l'Observatori de l'alimentació i l'agricultura ecològiques de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyDecret

DECRET

114/2010, de 31 d'agost, de l'Observatori de l'alimentació i l'agricultura ecològiques de Catalunya.

L'agricultura i l'alimentació ecològiques s'han convertit en el marc de la Unió Europea, tant en producció com en consum, en un sector molt dinàmic i a Catalunya clarament en expansió.

El Llibre blanc de la producció agroalimentària ecològica i el Pla d'acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològica 2008-2012, aprovat per l'Acord de Govern de 25 de novembre de 2008, signifiquen un impuls per al desenvolupament del sector, i es considera que disposar d'una bona informació sobre el sector, les tendències evolutives dels costos de producció i les condicions de mercat és una eina important per a l'evolució del sector. Un dels objectius d'aquest Pla d'acció la creació de l'Observatori de l'alimentació i l'agricultura ecològiques.

Els articles 21 i 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, preveuen la possibilitat de creació d'òrgans consultius que tinguin assignades funcions d'informe, consulta, assessorament o proposta i de consells assessors amb les funcions que la seva norma de creació els atribueixi.

L'article 19.d) del Decret 659/2006, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural encomana a la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries, entre d'altres funcions, la de coordinar, controlar i avaluar propostes d'actuació dels observatoris sectorials del Departament.

D'altra banda la disposició final del Decret determina que la seva entrada en vigor és l'endemà de la seva publicació, amb la finalitat de posar en marxa aquest òrgan amb celeritat, el qual es troba contemplat en el Pla d'acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològica 2008-2012 , aprovat per l'Acord de Govern de 25 de novembre de 2008.

L'article 40 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, especifica que les disposicions reglamentàries dictades pel Govern adopten la forma de decret i són signades pel president i pel conseller que hagi formulat la proposta.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de l'Observatori de l'alimentació i l'agricultura ecològiques

1.1 Es crea l'Observatori de l'alimentació i l'agricultura ecològiques de Catalunya (en endavant l'Observatori) que s'adscriu a la direcció general competent en l'àmbit de la planificació i les relacions agràries , amb la finalitat de conèixer i analitzar la realitat del sector i les principals magnituds que l'afecten, fonamentalment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR