ORDRE AAR/192/2008, de 29 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a les agrupacions de productors en els sectors d'oví i cabrum, i es convoquen les corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/192/2008, de 29 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a les agrupacions de productors en els sectors d'oví i cabrum, i es convoquen les corresponents a l'any 2008.

La situació que està passant el sector ramader en general i en especial el de l'oví i el cabrum, per les pujades de preus de les matèries primeres per a alimentació animal, la situació sanitària i les dificultats estructurals fan que calgui aplicar mesures per pal·liar les dificultats d'aquestes explotacions ramaderes amb la finalitat de garantir l'activitat i viabilitat del sector.

Fomentar les agrupacions de ramaders amb interessos comuns és una d'aquestes mesures, amb l'objecte de donar suport a la constitució d'aquestes agrupacions, les inversions en explotacions agràries integrades en aquestes agrupacions, la disposició de pastors i operaris de munyida, l'assessorament i la formació i el foment de la denominació de la carn d'oví i cabrum.

El Reial decret 104/2008, d'1 de febrer, pel qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les subvencions a les agrupacions de productors als sectors oví i cabrum, preveu subvencions destinades a incentivar l'agrupació de ramaders d'aquests sectors.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia i atès el que disposa el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les subvencions a les agrupacions de productors en els sectors d'oví i cabrum, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocar les subvencions corresponents per a les actuacions realitzades durant l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

3.1 El termini de presentació de les sol·licituds serà fins al 31 de maig de 2008.

3.2 Les subvencions que estableix aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG03D/782000114/6121 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2008, per un import de 100.000 euros.

3.3 L'òrgan competent per a la tramitació del procediment és el Servei de Producció Ramadera de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia.

3.4 L'òrgan competent per dictar la resolució corresponent serà el director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia.

3.5 La Comissió de valoració estarà formada pel subdirector o la subdirectora general de Gestió d'Acció Rural, el subdirector o la subdirectora general de Ramaderia i el o la cap del Servei de Producció Ramadera.

3.6 El termini màxim per emetre i notificar la resolució per escrit amb acusament de recepció serà de cinc mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. Si en aquest termini no s'ha dictat resolució expressa, s'entendrà que la sol·licitud ha estat desestimada.

3.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a partir de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar que estableix l'apartat anterior d'aquest article.

3.8 Els ajuts atorgats es faran públics al web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm i s'exposaran al tauler d'anuncis dels serveis territorials i els serveis centrals del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. En el supòsit de subvencions d'un import superior a 3.000 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 d'abril de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte de les subvencions

L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment de la tramitació de les subvencions per al foment i l'adequació integral dels sectors oví i cabrum a través d'agrupacions de productors.

.2 Entitats beneficiàries

2.1 Poden ser beneficiàries d'aquestes subvencions les agrupacions de productors en els sectors oví i cabrum que compleixin els requisits següents:

  1. Disposar almenys d'un centre de tipificació i/o comercialització en comú. Aquest requisit no serà obligatori si l'activitat subvencionable és la constitució i el desenvolupament de l'estructura comú de gestió a què fa referència l'apartat 3.a) d'aquestes bases reguladores. En cas que l'activitat subvencionable sigui la inversió en explotacions agràries integrades a l'agrupació que preveu l'apartat 3.b) d'aquestes bases reguladores, caldrà justificar el compliment de les condicions, la finalitat i l'aplicació dels fons percebuts en un termini de tres mesos des de la finalització de l'activitat objecte de subvenció.

  2. Disposar d'una seu amb capacitat suficient per allotjar els diferents serveis de gestió.

  3. Complir els requisits de l'annex I del Reglament CE 70/2001, de la Comissió, de 12 de gener, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts estatals a les petites i mitjanes empreses.

  4. Agrupar almenys dues persones productores actives en els sectors oví i cabrum.

    2.2 Les persones beneficiàries es comprometran a:

  5. Mantenir la seva activitat i el cens indicatiu associat durant els cinc anys següents a la data de percepció de la darrera subvenció.

  6. Aportar el compromís individual dels productors integrants de mantenir-se al menys cinc anys a l'agrupació i de comunicar la seva baixa amb dotze mesos d'antelació.

  7. Agrupar les persones productores en una agrupació de defensa sanitària constituïda o en condició de ser autoritzada en la data establerta com a límit per a la presentació de la sol·licitud.

  8. Disposar de capacitat per a la posada en marxa de sistemes d'identificació i traçabilitat.

  9. Disposar d'un centre de serveis d'assessorament amb la finalitat, entre d'altres, d'assessorar els seus integrants i terceres persones, ordenar la producció i orientar-la al mercat i complir amb les guies de pràctiques correctes d'higiene. Aquest assessorament es podrà contractar a una tercera persona que estigui inscrita al Registre d'entitats d'assessorament.

  10. Disposar de serveis de substitució mitjançant contractes de prestació de serveis amb persones pastores i operàries de munyida.

    .3 Actuacions subvencionables

    Seran subvencionables les actuacions següents:

  11. Constitució i desenvolupament de l'estructura comuna de gestió, d'acord amb el que estableix l'article 9 del Reglament CE 1857/2006, de la Comissió, de 15 de desembre, d'aplicació dels articles 87 i 88 TCE als ajuts estatals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR