ORDRE PRE/206/2006, de 21 d'abril, d'aprovació de les bases per a la concessió de beques per ajudar a l'execució de projectes adreçats a persones joves i que estiguin realitzats per grups de persones joves que, com a tal grup, no tinguin personalitat jurídica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/206/2006, de 21 d'abril, d'aprovació de les bases per a la concessió de beques per ajudar a l'execució de projectes adreçats a persones joves i que estiguin realitzats per grups de persones joves que, com a tal grup, no tinguin personalitat jurídica.

Pel Decret 193/2004, de 20 de febrer, de segona modificació del Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, es van atribuir al Departament de la Presidència les funcions relacionades amb la joventut. D'acord amb el Decret 195/2004, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, modificat pel Decret 51/2005, de 5 d'abril, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la Secretaria General de Joventut s'adscriu a la Secretaria General del Conseller Primer.

El Decret 239/2005, de 8 de novembre, de reestructuració de la Secretaria General de Joventut, atribueix a la Secretaria General de Joventut les funcions de disseny, execució i avaluació dels programes d'actuació del Departament de la Presidència en matèria de joventut i el disseny, la coordinació, l'impuls i el seguiment del Pla Nacional de Joventut de Catalunya.

El Pla Nacional de Joventut de Catalunya, revisat i aprovat pel Govern de la Generalitat el 25 d'octubre de 2005, incorpora sis principis rectors de les polítiques de joventut: la integralitat, la transversalitat, l'atenció a la diversitat, la proximitat, la participació, la corresponsabilitat i la innovació i l'aprenentatge.

D'acord amb el que s'estableix a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Aprovar les bases reguladores de les beques per ajudar a la execució de projectes adreçats a persones joves i que estiguin realitzats per grups de persones joves que, com a tal grup, no tinguin personalitat jurídica, que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre PRE/361/2005, de 2 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a iniciatives juvenils realitzades per grups de persones joves que, com a tal grups, no tinguin personalitat jurídica.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases podeu interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 21 d'abril de 2006

Josep Bargalló Valls

Conseller primer

Annex

Beques per ajudar a l'execució de projectes adreçats a persones joves i que estiguin realitzats per grups de persones joves que, com a tal grup, no tinguin personalitat jurídica

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes beques és concedir ajuts econòmics per a projectes de grups de persones joves que, com a tal grup, no tinguin personalitat jurídica que tenen iniciatives i projectes que són d'utilitat social, contribueixen a assolir els objectius del Pla Nacional de Joventut de Catalunya i ajuden al propi grup promotor a consolidar-se com a tal, així com al creixement personal en matèria de participació dels seus membres.

1.2 Poden optar a aquestes bases els projectes dirigits a treballar els objectius del Pla Nacional de Joventut de Catalunya segons el detall següent:

1.2.1 Àmbit d'emancipació: projectes educatius, d'ocupació, d'accés a l'habitatge, de promoció de la salut, culturals i d'accés a la mobilitat.

1.2.2 Àmbit de participació: projectes d'interlocució, de foment de l'associacionisme i de foment de la cultura participativa.

Aquests projectes poden incloure actes lúdics o festius amb l'excepció establerta a l'apartat 1.3.1.

1.3 Queden exclosos d'aquestes beques els projectes amb els continguts següents:

1.3.1 Activitats lúdiques o festives quan tinguin tanta rellevància en el projecte que esdevinguin principals i no accessoris de tal manera que la finalitat de les mateixes acaba amb la seva pròpia execució i no contribueixen a dinamitzar la participació.

1.3.2 Viatges i desplaçaments que no siguin accessoris a l'activitat. Les activitats poden tenir despeses de desplaçament (fins a un 10% del total), però l'activitat no pot ser el viatge o el desplaçament en ell mateix.

1.4 Aquestes beques son compatibles amb l'obtenció d'altres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR