DECRET 176/1987, de 9 d'abril, pel qual s'estableixen normes sobre l'ordenació i la classificació dels establiments d'allotjament turístic sotmesos al règim d'hoteleria. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 862, pàg. 2789, de 10.7.1987).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 235/1994.

En el nou marc de relacions turístiques, la Generalitat creu convenient modificar la vigent ordenació per a l'autorització i classificació dels allotjaments turístics sotmesos al règim d'hoteleria de Catalunya en una línia molt similar als corrents que existeixen actualment a Europa i, particularment, en els països membres de les Comunitats Europees. Aquesta ordenació afavorirà més el confort dels equipaments dels establiments i la qualitat dels serveis que en aquests establiments es presten que no pas altres criteris més estàtics que tradicionalment han basat la qualificació i classificació dels hotels en el simple compliment d'una sèrie de requisits, sovint massa estrictes, de caire monumental i exclusivament arquitectònic i ordenancista.

Per això, i a l'efecte de garantir el millor desenvolupament del sector, el respecte a la infrastructura existent en hoteleria de Catalunya, i la defensa dels drets dels usuaris i consumidors, atès el que estableix l'article 9.12 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, d'acord amb el que disposen el Decret de 18 de setembre de 1978, sobre organització i competències dels òrgans dels Departaments, el Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, de 18 de març de 1978, i vistos els Decrets 8/1980, de 12 de maig, 62/1980, de 6 de juny, i 184/1984, de 21 de juny;

A proposta del Conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Definició sectorial i àmbit d'aplicació

Article 1

Queden subjectes a la present norma els establiments oberts al públic constituïts en una unitat empresarial d'explotació dedicats a prestar, de forma professional i habitual, mitjançant preu, allotjament a les persones, en unitats d'allotjament (habitacions i/o apartaments), amb altres serveis de caràcter complementari o sense, d'acord amb les especificacions que reglamentàriament es determinen i sota un règim de funcionament que inclou la neteja diària de totes les unitats d'allotjament i altres dependències. Els establiments hotelers tindran la consideració d'establiments comercials d'utilització pública, sens perjudici que la direcció de cadascun d'ells pugui dictar normes de règim interior sobre l'ús dels seus serveis i de les seves instal·lacions.

Grups i modalitats. Definicions.

Article 2

Els establiments hotelers, atenint-se a llurs característiques bàsiques, es distribueixen en dos grups:

  1. Grup Hotels

  2. Grup Pensions En el grup d'hotels es diferencien dues modalitats:

  3. Hotels

  4. Hotels Apartaments. Els hotels són establiments que ofereixen el servei d'allotjament en habitacions, en règim de lloguer i amb o sense serveis de caràcter complementari. Quan l'allotjament es presti en apartaments, dotats d'elements per a la conservació, elaboració i consum d'aliments en cadascun d'ells, incloent-hi els altres serveis propis del "Grup Hotels", se'ls anomenarà "Hotels-Apartaments". Les pensions són establiments que ofereixen el servei d'allotjament en habitacions en règim de lloguer i amb altres serveis de caràcter complementari o sense, però que, tant per la dimensió de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR