ORDRE ARP/23/2003, de 21 de gener, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per a la creació, l'ampliació o la millora de la modalitat d'allotjaments turístics anomenats residències-cases de pagès, i es convoquen els corresponents a l'any 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/23/2003, de 21 de gener, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per a la creació, l'ampliació o la millora de la modalitat d'allotjaments turístics anomenats residències-cases de pagès, i es convoquen els corresponents a l'any 2003.

El Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR), preveu entre les mesures incloses al programa específic de Catalunya, els ajuts a la diversificació de les activitats en l'àmbit agrari i afins per a l'augment de possibilitats de creació de llocs de treball i ingressos alternatius i el foment del turisme (mesures P i S).

Mitjançant l'Ordre de 30 d'octubre de 2001 (DOGC núm. 3506, de 5.11.2001), es van aprovar les bases reguladores dels ajuts per a la creació, l'ampliació o la millora de la modalitat d'allotjaments turístics anomenats residències-cases de pagès, i es van convocar els corresponents a l'exercici 2002.

La disposició addicional vint-i-novena de la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2002, preveu la possibilitat de tramitar anticipadament les convocatòries d'ajut de les mesures incloses al PDR.

En conseqüència, valorada la conveniència de modificar determinats aspectes de les bases reguladores per tal d'optimitzar el foment de les actuacions relacionades amb l'agroturisme; d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Modificar l'apartat 2 de les bases reguladores dels ajuts per a la creació, l'ampliació o la millora de la modalitat d'allotjaments turístics anomenats residències-cases de pagès, aprovades per l'Ordre de 30 d'octubre de 2001, el qual queda redactat de la manera següent:

"2.1 Seran objecte dels ajuts les inversions destinades a la creació, l'ampliació o la millora de la modalitat d'allotjaments turístics anomenats residències-cases de pagès, d'acord amb les definicions que s'estableixen als articles 2, 3 i 4 del Decret 214/1995, de 27 de juny, pel qual es regula la modalitat d'allotjament turístic anomenat residència-casa de pagès.

"2.2 Elegibilitat de les despeses:

"Es consideraran despeses elegibles les inversions realitzades en béns immobles, en béns mobles (despeses en equipament) i la redacció del projecte de l'obra visat, sempre que no superi el 12% de la inversió elegible.

Es consideraran despeses no elegibles la imputació de mà d'obra pròpia, l'IVA i altres impostos i gravàmens i l'adquisició i/o lloguer d'immobles.

1.2 Modificar l'apartat 3 de les bases reguladores esmentades, el qual queda redactat de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR