DECRET 247/1996, de 5 de juliol, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals de la Torre de Fontaubella i de Pradell de la Teixeta.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

En data 25 de febrer de 1983, la majoria dels veïns del nucli de població del barri de la Torre, que pertany al municipi de Pradell de la Teixeta, van sol·licitar la segregació d'aquest nucli per agregar-lo al terme municipal de la Torre de Fontaubella.

L'Ajuntament de la Torre de Fontaubella, en data 28 de febrer de 1983, va adoptar l'acord d'iniciar l'expedient d'alteració de termes municipals i el va trametre al Departament de Governació per a la seva resolució.

L'Ajuntament de Pradell de la Teixeta va adoptar l'acord de denegar l'inici de l'expedient, tot i que amb posterioritat va realitzar algun dels tràmits d'instrucció que legalment li corresponia efectuar.

La Comissió de Delimitació Territorial va emetre, a la sessió del dia 21 de març de 1991, informe favorable sobre l'expedient i va proposar una delimitació més restrictiva que la sol·licitada pels promotors de l'expedient.

La Comissió Jurídica Assessora va emetre, a la sessió del dia 16 de maig de 1991, el dictamen preceptiu sobre l'expedient, que també va ser favorable a la segregació, va ratificar la conveniència d'adoptar la proposta de límits acordada per la Comissió de Delimitació Territorial i va advertir sobre la necessitat que s'incorporés a l'expedient la proposta de divisió de béns, drets i accions que s'exigeix legalment, la qual ha estat elaborada d'ofici pel Departament de Governació.

Per tot l'exposat, tenint en compte que el nucli de població del barri de la Torre i el nucli capital del municipi de la Torre de Fontaubella formen un sol conjunt urbà, que després de l'aprovació de l'alteració de termes quedarà garantida la prestació dels serveis mínims en ambdós municipis i que existeixen notoris motius de necessitat i conveniència econòmica i administrativa que fan aconsellable l'alteració. Tenint en compte, així mateix, que la proposta de delimitació elaborada per la Comissió de Delimitació Territorial i ratificada per la Comissió Jurídica Assessora és la més idònia com a nova línia divisòria entre els municipis de la Torre de Fontaubella i de Pradell de la Teixeta;

Atès el que disposaven els articles 13.b) i 13.c), 12.4, 18, 19, 20.1 i 20.3 de la Llei de règim local de 24 de juny de 1955 i concordants del Reglament de població i demarcació territorial de les entitats locals de 17 de maig de 1952, i amb el que disposen, entre d'altres, els articles 17 al 19 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR