DECRET 135/2009, d'1 de setembre, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals de Clariana de Cardener i d'Olius.

Fecha de Entrada en Vigor 4 de Septiembre de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

135/2009, d'1 de setembre, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals de Clariana de Cardener i d'Olius.

El 28 d'octubre de 2002, el Ple de l'Ajuntament de Clariana de Cardener va acordar iniciar un expedient d'alteració dels termes municipals en sector de la Torre del Cardener, consistent en la segregació d'11,53 ha del seu terme municipal per a la seva agregació al d'Olius, i la correlativa segregació d'11,31 ha del municipi d'Olius per a la seva agregació al de Clariana de Cardener, d'acord amb el que estableix l'article 14 en relació amb l'article 13.1.c) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril. L'alteració de termes compta amb l'acord favorable de l'Ajuntament d'Olius, qui mitjançant acords plenaris de 6 de març de 2003 i 9 de juliol de 2008, va recolzar l'alteració de termes.

L'expedient va ser sotmès a informació pública el 8 de setembre de 2005 sense que es presentessin al·legacions, i a informe de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Solsonès. En dates 4 d'octubre de 2007 i 8 de maig de 2008, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Solsonès, respectivament, van informar-lo favorablement. Finalment, en data 12 de setembre de 2008, es va trametre l'expedient complet al Departament de Governació i Administracions Públiques.

El 4 de novembre de 2008, el Servei de Demarcacions Territorials de la Direcció General d'Administració Local va informar sobre l'expedient i va considerar que havia estat tramitat adequadament i que complia el requisit de les consideracions d'ordre geogràfic, demogràfic, econòmic i administratiu que ho fan necessari.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 3 de desembre de 2008, va emetre informe favorable sobre l'expedient.

El 10 de desembre de 2008, es va posar en coneixement de l'Administració de l'Estat la tramitació de l'expedient.

La Comissió Jurídica Assessora, en la sessió de 22 d'abril de 2009, va emetre el dictamen preceptiu sobre l'expedient, que va ser favorable a la proposta d'alteració de termes municipals.

Per tot això, tenint en compte que hi ha consideracions d'ordre geogràfic, econòmic i administratiu que fan necessària i aconsellable l'alteració de termes i que ambdós ajuntaments han adoptat acords favorables al respecte;

Atès el que disposen els articles 12, 17, 18 i 19 del Decret legislatiu 2/2003, de 28...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR