DECRET 217/2005, d'11 d'octubre, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals de Figueres i de Vilafant.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

217/2005, d'11 d'octubre, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals de Figueres i de Vilafant.

Els ajuntaments de Figueres i de Vilafant van subscriure un conveni mitjançant el qual acordaven iniciar un expedient d'alteració de termes i atribuir a l'Ajuntament de Figueres la seva instrucció. Aquest Conveni va ser ratificat pels plens dels ajuntaments de Figueres i de Vilafant, els dies 7 de gener i 13 de febrer de 2002, respectivament.

El 7 de febrer de 2002, el Ple de l'Ajuntament de Figueres va acordar iniciar un expedient d'alteració dels termes municipals consistent en la segregació d'una part del seu terme municipal per a la seva agregació al de Vilafant, i la correlativa segregació d'una part del municipi de Vilafant per a la seva agregació al de Figueres, d'acord amb el que estableix l'article 14, en relació amb l'article 13.1.b) i c) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

L'Ajuntament de Vilafant, mitjançant un acord del Ple de 27 de març de 2002, va emetre un informe favorable sobre la proposta d'alteració, amb el quòrum que preveu la normativa vigent.

L'expedient es va sotmetre a informació pública i a informe de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, que s'hi van pronunciar favorablement. Mitjançant un acord plenari de 20 de desembre de 2004, l'Ajuntament de Figueres va acordar declarar la procedència de l'alteració, incorporant-hi l'al·legació formulada per l'Ajuntament de Vilafant per la qual s'adaptava la proposta a les previsions que conté el Pla parcial del sector Molí de l'Arròs, i trametre l'expedient al Departament de Governació i Administracions Públiques.

El 3 de juny de 2005, el Servei de Demarcacions Territorials de la Direcció General d'Administració Local va informar sobre l'expedient. Es va considerar que l'expedient havia estat tramitat de forma correcta i que es complien els requisits que estableix el Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 20 de juny de 2005, va emetre un informe favorable sobre l'expedient atès que es tractava d'una permuta de sòl de dimensió i valor equiparables i que els dos municipis afectats han adoptat acords favorables a l'alteració de termes municipals.

En data 23 de juny de 2005 es va posar en coneixement...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR