DECRET 84/2009, de 26 de maig, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals de Manresa i de Sant Joan de Vilatorrada.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

84/2009, de 26 de maig, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals de Manresa i de Sant Joan de Vilatorrada.

Els serveis tècnics dels ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada i de Manresa varen informar en dates 17 de gener de 1999 i 19 d'abril de 2000, respectivament, una proposta de modificació de la delimitació entre els seus termes municipals com a conseqüència de la construcció de l'Eix Transversal i les disfuncionalitats que aquests infraestructura ocasionava des del punt de vista urbanístic i territorial. Igualment justificaven la procedència de la regularització dels seus respectius termes municipals, a fi i efecte de possibilitar l'eixamplament del carrer d'Antonio Machado de Sant Joan de Vilatorrada.

El 24 de setembre de 2001 l'Ajuntament de Manresa va acordar iniciar un expedient d'alteració dels termes municipals consistent en la segregació de 9.559 m² del seu terme municipal per a la seva agregació al de Sant Joan de Vilatorrada, i la correlativa segregació de 3.872 m² del municipi de Sant Joan de Vilatorrada per a la seva agregació al de Manresa, d'acord amb el que establia l'article 14 en relació amb l'article 13.1.c) de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya (actualment l'article 14 en relació amb l'article 13.1.c) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril). L'alteració de termes compta amb l'acord favorable de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, mitjançant acord plenari de 2 de maig de 2002.

En data 8 d'octubre de 2001 l'expedient va ser sotmès a informació pública i es va presentar una al·legació, que es va desestimar mitjançant acord plenari de l'Ajuntament de Manresa de 19 de febrer de 2007. Posteriorment, es varen sol·licitar sengles informes a la Diputació de Barcelona i al Consell Comarcal del Bages. En dates 8 i 21 de maig de 2008, el Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona va informar-lo favorablement.

En data 10 de juny de 2008 es va trametre l'expedient complet al Departament de Governació i Administracions Públiques.

El 4 de novembre de 2008, el Servei de Demarcacions Territorials de la Direcció General d'Administració Local va informar sobre l'expedient i va considerar que s'havia estat tramitat de forma correcta i que complia el requisit de les consideracions d'ordre geogràfic, demogràfic, econòmic i administratiu que ho fan necessari.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 3 de desembre de 2008, va emetre informe favorable sobre l'expedient en considerar que l'alteració de termes comportarà una regularització en el funcionament dels espais confrontats amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR