ORDRE EDC/162/2006, de 4 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a grups d'alumnat que cursa ensenyaments postobligatoris en centres d'ensenyament secundari de Catalunya, per a la realització de pràctiques en empreses o institucions d'altres països, i es convoquen els ajuts per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDC/162/2006, de 4 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a grups d'alumnat que cursa ensenyaments postobligatoris en centres d'ensenyament secundari de Catalunya, per a la realització de pràctiques en empreses o institucions d'altres països, i es convoquen els ajuts per a l'any 2006.

En el marc del conjunt de relacions escola-empresa es realitzen molts projectes d'estades o intercanvis d'alumnat de formació professional entre diversos països per tal de dur a terme experiències de pràctiques en empreses o institucions.

En la majoria dels casos, aquestes experiències no es poden dur a terme per les dificultats econòmiques de l'alumnat per poder sufragar els costos dels desplaçaments i l'estada.

El Departament d'Educació, amb la finalitat de facilitar a l'alumnat el coneixement de la realitat d'altres països i d'afavorir la realització de les experiències esmentades, considera oportú concedir ajuts a grups d'alumnes de centres d'ensenyament secundari postobligatori que organitzin estades o intercanvis per a la realització de pràctiques en empreses de països estrangers.

De conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre, per a la concessió d'ajuts a grups d'alumnat que cursa ensenyaments postobligatoris en centres d'ensenyament secundari de Catalunya, per a la realització de pràctiques en empreses o institucions d'altres països durant l'any 2006.

Article 2

S'obre la convocatòria pública per a la concessió d'ajuts corresponents a l'any 2006, que es regeix per les bases que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

Es destina a la concessió d'aquests ajuts un import total màxim de 872.448,00 euros, del quals 850.000,00 euros aniran a càrrec de la posició pressupostària D/480130300/4250, i 22.448,00 euros a càrrec de la posició pressupostària D/480130300/4250 del fons 051 i l'òrgan gestor EN05, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2006. Els ajuts esmentats cobriran fins a un màxim del 80% de les despeses derivades de la realització de les estades o intercanvis.

Article 4

El termini per a la presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 5

Les estades o intercanvis s'han de realitzar en les condicions que es detallen a les bases generals, durant l'any 2006.

Article 6

La justificació del compliment de la finalitat per a la qual s'ha concedit l'ajut, i de l'aplicació dels fons percebuts a aquesta finalitat, es farà d'acord amb el que estableixen les bases reguladores, durant els 30 dies següents a la finalització de l'estada o intercanvi i, en tot cas, abans del 15 de desembre de 2006.

Article 7

Es delega en el director general de Formació Professional i Educació Permanent la competència per resoldre aquesta convocatòria.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que disposa l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, es podrà interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la Consellera d'Educació, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 4 d'abril de 2006

Marta Cid i Pañella

Consellera d'Educació

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte i finalitat

L'objecte d'aquests ajuts és que l'alumnat de l'ensenyament secundari postobligatori realitzi pràctiques en empreses o institucions ubicades en altres països, amb la finalitat que conegui la seva realitat sociolaboral i pugui practicar l'idioma del país d'acollida i també que guanyi en experiències en la seva especialització.

.2 Beneficiaris

2.1 Poden ser beneficiaris dels ajuts esmentats els grups d'alumnat de centres públics i privats de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR