REIAL DECRET 1948/2004, de 27 de setembre, pel qual s'amplien les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 2809/1980, de 3 d'octubre, en matèria d'ensenyament (escoles viatgeres).

SecciónDisposicions Generals
EmisorMinisteris del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

REIAL DECRET

1948/2004, de 27 de setembre, pel qual s'amplien les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 2809/1980, de 3 d'octubre, en matËria d'ensenyament (escoles viatgeres).

La ConstituciÛ, al seu article 149.1.30, reserva a l'Estat la competËncia exclusiva sobre regulaciÛ de les condicions d'obtenciÛ, expediciÛ i homologaciÛ de tÌtols acadËmics i professionals i normes b‡siques per al desenvolupament de l'article 27 de la ConstituciÛ, per tal de garantir el compliment de les obligacions dels poders p˙blics en aquesta matËria.

D'altra banda, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, estableix al seu article 15 que Ès competËncia plena de la Generalitat la regulaciÛ i l'administraciÛ de l'ensenyament en tota la seva extensiÛ, nivells i grau, modalitats i especialitats, en l'‡mbit de les seves competËncies, sens perjudici del que disposa l'article 27 de la ConstituciÛ i lleis org‡niques que, d'acord amb l'article 81.1, el desenvolupin, i sens perjudici de les facultats que atribueix a l'Estat l'article 149.1.30 de la ConstituciÛ, i de l'alta inspecciÛ necess‡ria per al seu compliment i garantia.

Pel Reial decret 2809/1980, de 3d'octubre, van ser traspassats a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis de l'AdministraciÛ de l'Estat en matËria d'ensenyament.

Finalment, el Reial decret 1666/1980, de 31 de juliol, determina els normes i el procediment a quË s'hand'ajustar els traspassos de funcions i serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb el que disposa l'esmentat Reial decret, que tambÈ regula el funcionament de la ComissiÛ Mixta de TransferËncies prevista a la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aquesta ComissiÛ, va adoptar, a la seva reuniÛ del dia 13 de setembre de 2004, el corresponent acord que cal que sigui aprovat pel Govern mitjanÁant un reial decret.

En compliment del que disposa la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del Ministeri d'Administracions P˙bliques i prËvia deliberaciÛ del Consell de Ministres a la seva reuniÛ del dia 24 de setembre de 2004,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord de la ComissiÛ Mixta prevista a la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual s'amplien les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 2809/1980, de 3 d'octubre, en matËriad'ensenyament, adoptat pel Ple de l'esmentada ComissiÛ a la seva reuniÛ del dia 13 de setembre de 2004, i que es transcriu com a annex d'aquest Reial decret.

Article 2

Per tant, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis, aixÌ com els crËdits pressupostaris que es relacionen a l'esmentat Acord de la ComissiÛ Mixta, en els termes que s'hi s'especifiquen.

Article 3

L'ampliaciÛ de les funcions i els serveis a quË fa referËncia aquest Reial decret tindr‡ efectivitat a partir de la data assenyalada a l'Acord de l'esmentada ComissiÛ Mixta, sens perjudici que el Ministeri d'EducaciÛ i CiËncia produeixi, fins a l'entrada en vigor d'aquest Reial decret, els actes administratius que calguin per al manteniment dels serveis en el mateix rËgim i nivell de funcionament que tinguessin en el moment de l'adopciÛ de l'Acord.

Article 4

Els crËdits pressupostaris que es determinin, d'acord amb la relaciÛ n˙mero 1 de l'annex, es donaran de baixa en els corresponents conceptes pressupostaris i seran transferits pel Ministeri d'Economia i Hisenda als conceptes habilitats a la secciÛ 32 dels Pressupostos Generals de l'Estat, destinats a finanÁar el cost dels serveis assumits per les comunitats autÚnomes, un cop s'hagin remËs a l'esmentat Departament per part del Ministeri d'EducaciÛ i CiËncia els certificats de retenciÛ de crËdit, per tal de donar compliment al que disposa la normativa vigent sobre pressupostos generals de l'Estat.

DisposiciÛ final ˙nica

El present Reial decret es publicar‡ simult‡niament al ButlletÌ Oficial de l'Estat i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i tindr‡ vigËncia l'endem‡ de la seva publicaciÛ.

Madrid, 27 de setembre de 2004

Juan Carlos R.

Jordi Sevilla Segura

Ministre d'Administracions P˙bliques

Annex

La senyora Pilar AndrÈs Vitoria i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la ComissiÛ Mixta de TransferËncies prevista a la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que a la sessiÛ plen‡ria de la ComissiÛ Mixta, que va tenir lloc el dia 13 de setembre de 2004, es va adoptar un Acord sobre ampliaciÛ de les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya en matËria d'ensenyament (escoles viatgeres), en els termes que s'indiquen a continuaciÛ.

A)†ReferËncia a les normes constitucionals, estatut‡ries i legals en quË s'empara l'ampliaciÛ de mitjans.

La ConstituciÛ, en el seu article 149.1.30, reserva a l'Estat la competËncia exclusiva sobre regulaciÛ de les condicions d'obtenciÛ, expediciÛ i homologaciÛ de tÌtols acadËmics i professionals i normes b‡siques per al desenvolupament de l'article 27 de la ConstituciÛ, per tal de garantir el compliment de les obligacions dels poders p˙blics en aquesta matËria.

Per altra banda, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei org‡nica 4/1979, de 28 de desembre, estableix al seu article 15 que la regulaciÛ i l'administraciÛ de l'ensenyament Ès competËncia plena de la Generalitat en tota la seva extensiÛ, nivells i graus, modalitats i especialitats, en l'‡mbit de les seves competËncies, sens perjudici del que disposa l'article 27 de la ConstituciÛ i lleis org‡niques que, d'acord amb el seu l'article 81.1, el desenvolupin, i de les facultats que atribueix a l'Estat l'article 149.1.30 de la ConstituciÛ, i de l'alta inspecciÛ necess‡ria per al seu compliment i garantia.

Pel Reial decret 2809/1980, de 3 d'octubre, es van traspassar a la Generalitat de Catalunya funcions i serveis de l'AdministraciÛ de l'Estat en matËria d'ensenyament.

D'acord amb el que s'ha exposat, cal formalitzar l'Acord sobre ampliaciÛ de les funcions i serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya en matËria d'ensenyament (escoles viatgeres) en els termes que a continuaciÛ es determinen.

B)†Funcions que assumeix la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya assumir‡ la contractaciÛ dels ajudants de coordinaciÛ de les activitats del programa d'Escoles Viatgeres en el nombre de places i el perÌode necessaris per al seu desenvolupament.

C)†ValoraciÛ de les c‡rregues financeres corresponents a l'ampliaciÛ de funcions i serveis.

  1. †La valoraciÛ provisional a l'any base 1999, que correspon al cost efectiu anual dels mitjans que es traspassen a la Generalitat de Catalunya s'eleva a 3.966,86 euros. Aquesta valoraciÛ ser‡ objecte de revisiÛ en els termes establerts a l'article 16.1 de la Llei 21/2001, de 27 de desembre, per la qual es regulen les mesures fiscalsi administratives del nou sistema de finanÁament de les comunitats autÚnomes de rËgim com˙ i ciutats amb Estatut d'Autonomia.

  2. †El finanÁament, en euros de 2004, que correspon al cost efectiu anual Ès el que es recull en la relaciÛ adjunta n˙mero 1.

  3. †TransitÚriament, fins que no es produeixi la revisiÛ del Fons de suficiËncia com a conseq¸Ëncia de la incorporaciÛ del cost efectiu d'aquest trasp‡s, aquest cost es finanÁar‡ mitjanÁant la consolidaciÛ a la secciÛ 32 dels Pressupostos Generalsde l'Estat dels crËdits relatius als diferents components d'aquest cost, pels imports que es determinin, susceptibles d'actualitzaciÛ pels mecanismes generals previstos a cada Llei de pressupostos.

D)†DocumentaciÛ i expedients dels serveis que s'amplien.

El lliurament de la documentaciÛ i dels expedients dels serveis traspassats es realitzar‡ en el termini d'un mes des de la publicaciÛ del Reial decret per la qual s'aprovi aquest Acord, i es subscriuran les corresponents actes de lliurament irecepciÛ, de conformitat amb allÚ que estableix l'article vuitË del Reial decret 1666/1980, de 31 de juliol.

E)†Data d'efectivitat de l'ampliaciÛ de les funcions i dels serveis traspassats.

L'ampliaciÛ de les funcions i dels serveis objecte del present Acord ser‡ efectiva a partir del dia 1 de gener de 2005.

I perquË aixÌ consti, expedim la present certificaciÛ a Madrid el dia 13 de setembre de 2004.

Pilar AndrÈs Vitoria

Jaume Vilalta i Vilella

Secretaris de la ComissiÛ Mixta

RelaciÛ n˙mero 1

ValoraciÛ del cost efectiu de l'ampliaciÛ de mitjans a la Comunitat AutÚnoma de Catalunya

AplicaciÛ pressupost‡ria

Import en euros

18.04.423C.131

3.870,66

18.04.423C.160.00

1.428,27

Total

5.298,93

(04.264.109)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR