ORDRE TRI/157/2005, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases del programa Gènesi, destinat a l'atorgament d'ajuts per analitzar la viabilitat empresarial d'un projecte de base tecnològica i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi de convocatòria 12901).

SecciónDisposicions Generals
EmisorCentre D'Innovació i Desenvolupament Empresarial
Rango de LeyOrdre

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial

ORDRE

TRI/157/2005, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases del programa Gènesi, destinat a l'atorgament d'ajuts per analitzar la viabilitat empresarial d'un projecte de base tecnològica i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi de convocatòria 12901).

La presència d'empreses innovadores i la capacitat de generar nous projectes empresarials són factors clau per millorar la productivitat i, en conseqüència, assolir ritmes elevats de creixement econòmic. En particular, les empreses de base tecnològica desenvolupen un important paper, ja que són un mecanisme bàsic per aconseguir la transmissió de la innovació i el coneixement tecnològic al teixit productiu, la generació de llocs de treball d'alta qualificació i la dinamització de l'economia.

La creació d'aquest tipus d'empreses, però, és un procés força complex, amb dificultats de coordinació entre els agents implicats, i que, a més, comporta un gran risc i incertesa pel fet de localitzar-se en sectors emergents, característiques que dificulten la fluïdesa de la transformació dels projectes tecnològics en projectes empresarials viables.

Per tant, l'actuació pública ha d'assumir un paper rellevant en l'impuls d'una cultura innovadora i incentivar i ha de facilitar la creació i el desenvolupament d'aquestes noves iniciatives empresarials.

Des de la Generalitat de Catalunya es vol impulsar la creació d'empreses de base tecnològica, mitjançant una política de foment de la cultura emprenedora i de promoció de la transferència de tecnologia, d'acord amb els objectius definits en l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana i en el Pla de recerca i innovació de Catalunya 2005-2008.

En concret, amb aquesta línia d'ajuts es participa en el finançament de la creació de noves empreses de base tecnològica. El seu objectiu específic és facilitar l'anàlisi de viabilitat de projectes empresarials de base tecnològica, amb la qual cosa es dóna cobertura a la necessitat de capital en les fases prèvies al naixement d'una iniciativa empresarial, necessitat fins ara no coberta.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), i la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005 (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004);

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Per això, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores del programa Gènesi, destinat a l'atorgament d'ajuts per analitzar la viabilitat empresarial d'un projecte de base tecnològica i obrir la convocatòria per a l'any 2005.

Article 2

Bases reguladores

S'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren als articles següents.

Article 3

Convocatòria

3.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM, es publicaran en el DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre, les quals contindran les determinacions establertes per la normativa d'aplicació.

3.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes a aquesta Ordre no s'hagi exhaurit l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent, o en el cas que el CIDEM obtingui fons addicionals destinats al programa regular en aquesta Ordre, amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals es podrà obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament del programa previst en aquesta Ordre, mitjançant resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM.

3.3 A mesura que es produeixen renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi exhaurit l'import màxim destinat per a aquest exercici al programa regulat en aquesta Ordre, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració que conté aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats, segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis que estableix la present Ordre.

Article 4

Quantitat màxima per a l'any 2005 i aplicació pressupostària

4.1 La quantitat màxima destinada a aquesta línia d'ajuts durant l'any 2005 és de 900.000 euros, aplicats a la partida pressupostària 19.6470.770.64.001 del pressupost del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) (codi de reserva 12901). Aquesta quantitat es reparteix de manera proporcional entre els quatre terminis de presentació de sol·licituds que s'estableixen en aquesta convocatòria. En el cas d'existència de sobrant, una vegada resoltes les sol·licituds presentades a un dels terminis, aquest sobrant es repartirà de manera proporcional entre el terminis posteriors.

4.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2005 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

4.3 Els ajuts atorgats d'acord amb aquesta Ordre són susceptibles de cofinançament pels Fons Estructurals de la Unió Europea, d'acord amb la normativa comunitària reguladora d'aquests fons.

Article 5

Convocatòria per al 2005, presentació de sol·licituds i terminis

5.1 S'obre la convocatòria per al 2005 per a la presentació de sol·licituds per als ajuts a projectes de base tecnològica previstos en aquesta Ordre.

5.2 Les sol·licituds han d'anar adreçades al director del CIDEM i s'han de formalitzar en l'imprès normalitzat que es podrà obtenir a la pàgina web del CIDEM (www.cidem.com) o que es posarà a disposició de les empreses sol·licitants a la seu del CIDEM (passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona) o a qualsevol de les seves delegacions territorials, les adreces de les quals són les següents:

Delegació de Bages

Muralla de Sant Domènec, 24, baixos

08240 Manresa

Delegació del Berguedà

  1. Barcelona, 49, 3r

    08600 Berga

    Delegació de Girona

  2. Migdia, 50-52

    17003 Girona

    Delegació de Lleida

    Av. Segre, 7

    25007 Lleida

    Delegació de Tarragona

  3. Pompeu Fabra, 1

    43004 Tarragona

    Delegació de les Terres de l'Ebre

  4. de la Rosa, 9

    43500 Tortosa

    5.3 Les sol·licituds es presentaran en el termini que estableixi anualment la corresponent convocatòria, juntament amb la documentació que correspongui, a la seu del CIDEM (passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona), o a qualsevol de les adreces de les delegacions territorials del CIDEM que s'han fet constar a l'apartat anterior.

    Sens perjudici del que s'ha exposat, també es podran presentar en qualsevol de les formes que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

    5.4 S'estableixen quatre períodes per a la presentació de sol·licituds dins de l'any 2005: del 2 de maig al 30 de maig, del 31 de maig al 29 de juny, del 30 de juny al 28 de juliol i de l'1 de setembre al 29 de setembre.

    5.5 L'acció subvencionada s'haurà d'iniciar amb posterioritat a la presentació de la sol·licitud de subvenció.

Article 6

Objecte dels ajuts

L'objecte del programa Gènesi és l'atorgament d'ajuts per analitzar la viabilitat empresarial d'un projecte de base tecnològica que es realitzi a Catalunya.

Als efectes d'aquesta Ordre, es considera projecte de base tecnològica el que compta amb un component tecnològic diferencial com a base fonamental del seu model de negoci.

Article 7

Beneficiaris

7.1 Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les empreses de creació recent, incloses les cooperatives i societats laborals, amb establiment operatiu a Catalunya i les persones físiques amb residència a Catalunya que portin a terme un projecte de base tecnològica.

Als efectes d'aquesta convocatòria, s'entén per empresa de creació recent la que s'hagi constituït, com a màxim, un any abans de la data de presentació de la sol·licitud. Com a data de constitució de l'empresa es considerarà la data d'inscripció al Registre mercantil o, si s'escau, al Registre de cooperatives de Catalunya.

Atès que aquesta línia d'ajuts es regeix pel règim de minimis de la Comissió Europea, no en poden ser beneficiàries les empreses del sector del transport ni les relacionades amb la producció, transformació o comercialització dels productes que figuren a l'annex I del Tractat, referit bàsicament a productes agraris.

7.2 Els beneficiaris de les accions han de complir els requisits següents:

  1. En el cas d'empreses públiques o privades amb 50 treballadors o més, donar ocupació almenys a un 2% de treballadors amb disminució sobre el nombre total de treballadors de l'entitat o compliment de les mesures alternatives, de conformitat amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels disminuïts, (BOE de 30.4.1982), el Reial decret 27/2000, de 14 de gener (BOE de 26.1.2000), modificat pel Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).

  2. No estar dins els supòsits de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

  3. Estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

  4. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR