ORDRE ARP/299/2004, de 29 de juliol, de modificació de l'Ordre de 16 de juliol de 1997, per la qual es regula la pesca de l'angula als rius Daró, Ter, Riuet, Fluvià, Muga i al rec del Molí i el grau de Santa Margarida.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/299/2004, de 29 de juliol, de modificació de l'Ordre de 16 de juliol de 1997, per la qual es regula la pesca de l'angula als rius Daró, Ter, Riuet, Fluvià, Muga i al rec del Molí i el grau de Santa Margarida.

L'Ordre de 16 de juliolde 1997 (DOGC núm. 2442, de 28.7.1997), que regula la pesca de l'angula a determinades conques fluvials de les costes gironines, estableix un nombre de punts per a cada conca fluvial i les agrupa per entitats que gestionen la seva explotació.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca gestiona les llicències de pesca d'angula a la zona maritimoterrestre de la demarcació de Girona i estableix el nombre de bussons de pesca a instal·lar i la seva ubicació a les desembocadures dels rius on s'autoritza aquesta activitat professional.

Les vores dels rius i els recs afectats presenten, a conseqüència de la seva composició i de la dinàmica fluvial, inclusivament dins de la mateixa campanya, un perfil molt canviant, la qual cosa dificulta iimpossibilita de manera freqüent la determinació d'un punt de pesca per a tota la campanya.

Vista l'experiència adquirida al llarg d'aquests anys i considerant les propostes presentades per les diferents entitats de pesca afectades, es proposa mantenir el mateix nombre de punts i bussons de pesca d'angula de la demarcació de Girona, redistribuir els punts i bussons de pesca en els diferents cursos d'aigua afectats, i alhora permetre la variabilitat d'ubicació dels punts i bussons dins de la zona maritimoterrestre autoritzada sense limitació de distàncies.

D'altra banda, per tal d'assegurar la disponibilitat de la reserva que preveu la normativa per efectuar la repoblació cal sol·licitar un document acreditatiu previ a l'inici de la campanya.

Per tot això, es considera convenient modificar l'Ordre de 16 de juliol de 1997, per la qual es regula la pesca de l'angula als rius Daró, Ter, Riuet, Fluvià, Muga i al rec del Molí i el grau de Santa Margarida.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

S'afegeix un apartat 7.3 a l'Ordre de 16 de juliol de 1997, el qual queda redactat de la manera següent:

7.3 En els vint dies posteriors a la data de Resolució d'autorització de pesca de l'angula, les confraries de pescadors i les associacions de pescadors d'angula autoritzades presentaran la documentació que acrediti la disponibilitat, durant la campanya, d'una reserva del 5% de les captures que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR