ORDRE MAH/202/2007, de 8 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per fomentar la protecció dels animals de companyia i s'obre la convocatòria per a l'any 2007 (codi de la convocatòria 04.04.07).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/202/2007, de 8 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per fomentar la protecció dels animals de companyia i s'obre la convocatòria per a l'any 2007 (codi de la convocatòria 04.04.07).

En els darrers anys, els animals en general i els de companyia en particular han esdevingut un element important en la nostra societat i són presents en un nombre molt significatiu de llars a Catalunya.

Malauradament, molts animals, sobretot gossos i gats, que són abandonats cada any pels seus propietaris, pateixen la majoria de vegades necessitats, maltractaments o accidents, i també poden provocar danys a les persones, a altres animals, als béns o al medi ambient.

Les entitats de protecció i defensa dels animals, sense ànim de lucre, porten a terme una tasca molt important en la recollida i el foment de les adopcions d'animals i paral·lelament fan actuacions de sensibilització de la població envers la problemàtica existent en aquesta matèria.

Valorada la funció social i educativa de les activitats que duen a terme les entitats de protecció i defensa dels animals, es considera necessari mantenir-les i fomentar-les.

Atesa l'aplicació de la Llei 22/2003, de 4 de juliol, de protecció dels animals, i la seva modificació per la Llei 12/2006, de 27 de juliol;

Atès el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions;

D'acord amb l'article 92 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les subvencions per fomentar la protecció dels animals de companyia que consten a l'annex de la present Ordre i obrir la convocatòria per a l'any 2007.

Article 2

La dotació màxima de les subvencions de la present convocatòria és de 400.000 euros, 267.000 euros que es financen amb càrrec a la partida MA04D/482000100/5510, 13.000 euros que es financen amb càrrec a la partida MA04D/481000100/5510, 116.000 euros que es financen amb càrrec a la partida MA04D/782000100/5510 i de 4.000 euros que es financen amb càrrec a la partida MA04D/781000100/5510 del pressupost vigent de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007.

El crèdit inicial disponible indicat en el paràgraf anterior pot ser modificat amb subjecció a la normativa vigent. En cas que es pogués disposar de crèdits addicionals abans de la resolució de concessió, aquests es podran destinar a l'increment de la dotació inicial de la convocatòria.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes des de la publicació de la present Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Les sol·licituds es tramiten, resolen i notifiquen d'acord amb el que preveuen les bases 7, 8 i 9. El règim de recursos és el que estableix la base 9.

Article 5

Es fixa com a termini màxim de justificació per a les actuacions subvencionables el dia 15 de desembre de 2007.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre MAH/313/2005, d'1 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la protecció dels animals i es fa pública la convocatòria per a l'any 2005 (DOGC núm. 4427, de 15.07.05).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 8 de juny de 2007

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases reguladores de les subvencions per fomentar la protecció dels animals de companyia.

.1 Objecte de les subvencions

Aquestes subvencions tenen per objecte incentivar a les entitats de protecció i defensa per tal de fomentar la protecció dels animals de companyia.

.2 Actuacions subvencionables

Poden optar a les subvencions regulades en les presents bases les actuacions previstes següents:

2.1 Inversions.

Aquest apartat comprèn:

  1. Actuacions relatives a la construcció o ampliació de:

    Centres d'acollida d'animals de companyia.

    Abeuradors i menjadores.

    Patis de passeig.

    Gàbies.

    Obres i instal·lacions per fer ombra i recer de la pluja.

  2. Adquisició de maquinària i utillatge:

    Lectors de microxips.

    Gàbies trampa.

    Llaços de captura.

    Rifles anestèsics.

    Dards anestèsics.

    Sarbatanes.

    Transportadors d'animals .transportins..

    Gàbies desmuntables.

    Màquines de neteja a pressió.

    Mànegues per a la neteja.

    2.2 Manteniment de centres d'acollida.

    S'inclouen les actuacions de manteniment i reparació de les instal·lacions definides en el punt 2.1.a).

    2.3 Actuacions directes sobre els animals recollits.

  3. Manteniment dels animals:

    Aquest apartat comprèn exclusivament l'adquisició de pinso per als animals.

  4. Actuacions d'identificació dels animals per part de personal veterinari extern o personal veterinari propi.

    Aquest apartat comprèn:

    Adquisició de microxips electrònics.

    Despeses relatives a la implantació de microxips de gossos/es, gats/es i fures.

  5. Actuacions d'esterilització dels animals per part de personal veterinari extern o personal veterinari propi.

    Aquest apartat comprèn:

    Esterilització de gosses, gates i fures femella.

    Castracions i vasectomies de gossos, gats i fures mascle.

    2.4 Actuacions de control de colònies de gats al carrer per part de personal extern o personal veterinari propi.

    Aquest apartat comprèn:

    Esterilització de gates.

    Vasectomies i castracions de gats.

    Adquisició de transportins i gàbies trampa.

    2.5 Campanyes de sensibilització envers la protecció dels animals realitzades per entitats de protecció i defensa dels animals.

    Aquest apartat comprèn l'edició de material gràfic imprès en paper o altres materials i el cost de creació de la pàgina web. S'inclouen les següents campanyes:

    Contra l'abandonament.

    Foment de l'adopció.

    Foment de la identificació.

    Foment de l'esterilització.

    .3 Beneficiaris/àries

    3.1 Poden ser beneficiaris/àries de les subvencions regulades en aquestes en aquestes bases les entitats de protecció i defensa dels animals que tinguin el títol d'entitat col·laboradora del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i que per tant figurin inscrites al registre corresponent, d'acord amb el que disposa l'article 20 de la Llei 22/2003, de 4 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR