ORDRE AAM/155/2014, de 19 de maig, per la qual es modifica l'annex del Decret 253/2008, de 16 de desembre, pel qual es regulen els cursos de formació de benestar animal, amb relació als cursos de benestar animal durant el sacrifici.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Decret 253/2008, de 16 de desembre, pel qual es regulen els cursos de formació en benestar animal, es va adoptar amb l’objectiu d’establir la tipologia, el contingut, l’organització i l’homologació dels cursos de formació en benestar animal als efectes de l’expedició del certificat acreditatiu per al seu reconeixement en el territori de la Unió Europea.

A l'article 2.2 estableix que mitjançant una ordre del conseller o la consellera competent en matèria d’agricultura i ramaderia es podrà ampliar o modificar la tipologia dels cursos i el seu contingut quan les normes d’àmbit comunitari ho facin necessari. Alhora, la disposició final primera del Decret autoritza la persona titular del departament competent en matèria d’agricultura i ramaderia, en l’àmbit de les seves competències, per dictar les disposicions necessàries per al seu desplegament i aplicació.

El benestar dels animals és un valor consagrat en l’àmbit de la Unió Europea. El preàmbul del Reglament (CE) 1099/2009 del Consell, de 24 de novembre de 2009, relatiu a la protecció dels animals en el moment de la matança, expressa que un personal degudament format i qualificat millora les condicions en el maneig dels animals i en garanteix el benestar en el moment del sacrifici. En aquest sentit l'article 7 determina que la matança i les altres operacions connexes amb aquesta han de ser realitzades únicament per persones amb el nivell de competència i formació adequat a aquesta finalitat, de manera que no es causi als animals un dolor, angoixa o patiment evitables. Alhora, imposa l’obligació als estats membres de vetllar per tal que s’ofereixin cursos de formació especialitzada en funció de les diverses categories d’animals, a tot el personal involucrat en la matança i les operacions que s'hi relacionen. Les especificacions establertes per aquest Reglament, juntament amb les mesures transitòries que conté, fan necessària, així doncs, una adequació tècnica del Decret 253/2008, de 16 de desembre, que es du a terme mitjançant la modificació del seu annex.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article únic

L’apartat 1.6 de l’annex del Decret 253/2008, de 16 de desembre, pel qual es regulen els cursos de formació en benestar animal, es substitueix pel que s’estableix a l’annex d’aquesta Ordre.

Disposició transitòria

D’acord amb el que estableix l’article 29.2 del Reglament (CE)1099/2009 del Consell, de 24 de novembre de 2009, relatiu a la protecció dels animals en el moment de la matança, la persona titular de la direcció general competent en matèria de ramaderia pot emetre, fins al 8 de desembre de 2015, certificats de competència en favor de les persones interessades que, no obstant no disposar de la formació tècnica requerida, aportin acreditació d’experiència professional d’una durada no inferior a tres anys en l’exercici de les funcions pròpies de qualsevol dels mòduls inclosos en el punt 1.6 de l’annex d’aquesta Ordre.

Disposicions finals

Primera

S’habilita la persona titular de la direcció general competent en matèria de ramaderia per establir, mitjançant una resolució...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR