ORDRE de 26 d'octubre de 2001, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts al sector apícola en concepte de subvenció per pol·linització, i es convoquen els corresponents a l'any 2002.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 26 d’octubre de 2001, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts al sector apícola en concepte de subvenció per pol·linització, i es convoquen els corresponents a l’any 2002.

L’apicultura ha estat i és una activitat tradicional, implantada en moltes zones rurals de Catalunya en les quals actua com a activitat agrària principal o complementària d’altres activitats agràries per a molts dels seus agricultors.

Així doncs, l’activitat apícola proporciona una part important dels ingressos dels agricultors i contribueix al manteniment de la població en zones de muntanya o zones desfavorides i en reforça el teixit econòmic i social.

D’altra banda, aquesta activitat apícola afavoreix l’increment de la pol·linització que fan les abelles i, en conseqüència, ajuda al manteniment, la conservació i l’equilibri dels ecosistemes i de l’entorn natural d’on hi ha els abellars.

Aquesta pol·linització afavoreix la conservació de determinades espècies vegetals silvestres i l’increment de rendiments d’altres espècies cultivades, especialment les fructícoles.

Valorant el benefici que l’apicultura reporta en conjunt a l’agricultura i al medi ambient es considera necessari conservar i fomentar aquesta activitat.

En conseqüència, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

L’apartat 6.1 de les bases reguladores de l’Ordre de 13 d’abril de 1999, es modifica i queda redactat de la manera següent:

"6.1 Els titulars d’explotacions apícoles poden presentar la sol·licitud d’ajut a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca des de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC fins al 30 de novembre de 2001."

Article 2

L’apartat 8.1 de les bases reguladores de l’Ordre de 13 d’abril de 1999, es modifica i queda redactat de la manera següent:

"8.1 La concessió de la subvenció es farà mitjançant resolució del director general de Desenvolupament Rural, la qual s’ha d’emetre i notificar en el termini de 6 mesos comptat a partir de la data de presentació de la sol·licitud. En cas de manca de resolució expressa i notificació per escrit en el termini establert, la sol·licitud es considera estimada sempre que hi hagi crèdit pressupostària suficient. Contra la resolució es pot interposar recurs d’alçada davant el conseller d’Agricultura, Ramaderia i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR