DECRET 193/1991, de 2 de setembre, pel qual s'amplia i es prorroga l'aplicació del Decret 162/1990 de 20 de juny d'ajuts per a l'adquisició d'habitatges a preu taxat.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Decret 162/1990, de 20 de juny, d'ajuts a l'adquisició d'habitatges a preu taxat, limitava el seu àmbit d'aplicació a les ciutats de més de 20.000 habitants, ja que, en general, és en les grans poblacions on, per a la majoria d'habitants, es fa més difícil poder accedir a un habitatge. Malgrat això, amb l'actual situació de preus, aquesta dificultat afecta també els adquirents amb rendes baixes en els municipis més petits.

Per aquest motiu, és necessari que els siguin d'aplicació els ajuts de què actualment poden gaudir els adquirents en les poblacions més grans i prorrogar el termini per a la seva aplicació.

En conseqüència, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Els ajuts per a l'adquisició d'habitatges a preu taxat que preveu aquest Decret seran d'aplicació a tot el territori de Catalunya, amb els requisits generals i específics segons la localització geogràfica del municipi que estableix aquesta disposició.

Article 2

Les caixes d'estalvis podran concedir préstecs amb càrrec als recursos compromesos en els convenis signats amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques destinats a l'adquisició d'habitatges de nova construcció i habitatges usats que reuneixin els requisits que estableix la present disposició. Aquests habitatges han de tenir una superfície màxima de 90 m2 útils amidats d'acord amb el criteri de mesurament utilitzat per als habitatges de protecció oficial; aquests habitatges seran destinats a residència habitual i permanent.

Article 3

Mitjançant aquests préstecs es podrà finançar l'adquisició d'habitatges de nova construcció que compleixin els requisits que exigeix l'article anterior, sempre que s'hagi iniciat la seva construcció a partir de l'1 de gener de 1988, i tinguin un preu de venda no superior a un coeficient sobre el mòdul ponderat aplicable per als habitatges de protecció oficial vigent en el moment de la signatura del contracte de compra-venda, i en funció de la inclusió del municipi on se situï l'habitatge objecte de transmissió en qualsevol de les àrees geogràfiques 01 o 02 que estableix l'Ordre del conseller de Política Territorial d'Obres Públiques de 2 de juliol de 1990, sobre modificació d'àrees geogràfiques homogènies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR