DECRET 649/2006, de 27 de desembre, pel qual s'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

649/2006, de 27 de desembre, pel qual s'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2007.

La Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya, estableix en el seu article 43 que el desplegament del Pla estadístic de Catalunya s'ha de fer en programes anuals d'actuació estadística que ha d'aprovar el Govern de la Generalitat, a proposta del conseller d'Economia i Finances, i la Llei 2/2006, de 6 de març, del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009, disposa en el seu article 18.1 que l'execució del Pla estadístic de Catalunya es porta a terme per mitjà dels programes anuals d'actuació estadística.

Atès que l'article 20 de la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009 regula el procediment general d'elaboració i aprovació dels programes anuals d'actuació estadística;

Atès que l'article 19 de la mateixa Llei del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009 estableix els requisits d'inclusió d'actuacions estadístiques en els programes anuals d'actuació estadística;

Atès que l'article 10.n) de la Llei d'estadística de Catalunya i el mateix article 20.3 de la Llei 2/2006 disposen que l'Institut d'Estadística de Catalunya ha de preparar i elaborar cada any el projecte de Programa anual d'actuació estadística i elevar-lo al conseller d'Economia i Finances perquè el sotmeti a l'aprovació del Govern;

Atès el que disposa l'article 17 de la Llei 2/2006, de 6 de març, del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009, en relació amb la inclusió de noves activitats estadístiques d'interès de la Generalitat en el Pla estadístic de Catalunya vigent;

Vist que l'Institut d'Estadística de Catalunya ha realitzat els tràmits i les consultes prèvies a les institucions i òrgans del Sistema Estadístic de Catalunya, tal com estableix l'esmentat article 20 de la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009;

Vist que la Junta de Govern de l'Idescat ha acordat proposar el projecte de Programa anual d'actuació estadística de l'any 2007 al conseller d'Economia i Finances, i vist que el Consell Català d'Estadística ha elaborat el dictamen previ preceptiu, segons els termes establerts, respectivament, als articles 5 i 10 del Decret 34/2003, de 21 de gener, d'organització i funcionament de l'Institut d'Estadística de Catalunya;

A proposta del conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Aprovació del Programa anual d'actuació estadística de l'any 2007

S'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2007 com a desplegament i execució del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009.

Article 2

Inclusió d'una nova activitat estadística d'interès de la Generalitat en el Pla estadístic de Catalunya 2006-2009

S'aprova la inclusió d'una nova activitat estadística en el Pla estadístic de Catalunya 2006-2009 anomenada "Indicadors de salut", en els termes establerts a l'article 17 de la Llei 2/2006, de 6 de març, del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009. La descripció identificativa d'aquesta nova activitat estadística figura a l'annex 1 d'aquest Decret, d'acord amb el que disposa l'article 11.3 de la Llei 2/2006, de 6 de març, del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009.

Article 3

Objecte i contingut del Programa anual d'actuació estadística de l'any 2007

El Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2007 té per objecte l'establiment i la descripció normalitzada de les actuacions estadístiques d'interès de la Generalitat que s'han de portar a terme durant l'any 2007, com a desplegament de la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009.

Article 4

Actuacions estadístiques del Programa anual d'actuació estadística de l'any 2007

4.1 Les regles de descripció normalitzada de les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística de l'any 2007 són les establertes a l'annex 2 d'aquest Decret.

4.2 Les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2007 figuren a l'annex 3 d'aquest Decret, amb la seva descripció normalitzada i ordenades per objectius i activitats del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009.

4.3 Les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística de l'any 2007 es llisten per organismes responsables a l'annex 4 d'aquest Decret.

Disposició addicional

Formalització i notificació de convenis subscrits per a l'execució d'actuacions estadístiques del Programa anual d'actuació estadística de l'any 2007.

  1. Termini de formalització de convenis de col·laboració

    El termini màxim per a la formalització dels corresponents convenis o acords que regulen actuacions estadístiques previstes en el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2007, que s'executen sota la responsabilitat o la col·laboració de dues institucions o més, d'acord amb el que estableix l'article 24 de la Llei 2/2006, de 6 de març, del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009, és el 31 de juliol de 2007.

  2. Notificació de convenis de col·laboració

    Les institucions o òrgans del Sistema Estadístic de Catalunya que siguin organismes responsables d'actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2007 notificaran la formalització de convenis o acords que regulen les actuacions esmentades a la Subdirecció General d'Assistència Tècnica Estadística i Computacional de l'Institut d'Estadística de Catalunya en un termini màxim de quinze dies naturals posteriors a la seva data de signatura.

    Disposicions finals

    .1 Habilitació normativa

    Es faculta el conseller o la consellera d'Economia i Finances per dictar les disposicions necessàries per al desplegament, l'execució i l'aplicació d'aquest Decret.

    .2 Entrada en vigor

    Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

    Barcelona, 27 de desembre de 2006

    José Montilla i Aguilera

    President de la Generalitat de Catalunya

    Antoni Castells

    Conseller d'Economia i Finances

    Annex 1

    Descripció identificativa d'una nova activitat estadística a incloure en el Pla estadístic de Catalunya 2006-2009, d'acord amb el que disposa l'article 11.3 de la Llei 2/2006, de 6 de març, del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009

    INDICADORS DE SALUT

    Codi: 08 16.

    Objectiu: salut i serveis sanitaris.

    Tipus d'activitat estadística: nova.

    Organismes que hi intervenen: Departament de Salut.

    Descripció: elaboració i manteniment d'un sistema d'indicadors que permeti fer un seguiment sobre aspectes que condicionen la salut de la població, així com la incidència de diverses malalties, l'activitat hospitalària i d'altres recursos sanitaris, a partir d'informació disponible en l'àmbit del Departament de Salut.

    Cost: baix.

    Annex 2

    Regles de descripció normalitzada de les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística de l'any 2007

    Nom de l'actuació: denominació més usual en l'àmbit de l'estadística oficial.

    Codi d'identificació: codi de 6 posicions, format pels 4 dígits del codi d'activitat estadística que l'actuació desplega i 2 dígits específics de l'actuació.

    Tipus d'actuació: d'acord amb les definicions establertes a l'article 12 de la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009, pot ser "consolidada", "en desenvolupament" o "nova".

    Organisme responsable: ens públic que té l'obligació de dissenyar i dur a terme l'actuació estadística. En les actuacions estadístiques on la responsabilitat d'executar-les recau en dues o més institucions és indispensable la formalització d'un conveni o acord que determini les tasques i els recursos que aporta cadascuna de les institucions, tal com preveu l'article 24 de la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009.

    Organisme col·laborador: altres organismes públics o privats que participen en algunes fases de l'actuació estadística. Aquesta participació haurà d'estar regulada per conveni o disposició legal, tal com estableix l'article 24 de la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009.

    Ressenya de l'actuació: objectiu de l'actuació i procés tècnic que s'ha de seguir per tal d'obtenir-lo.

    Origen de la informació: tipus de procedència directa de les dades que han de ser tractades.

    Informant inicial: persona o entitat que subministra les dades primàries.

    Tècnica de recollida de les dades primàries: procediment que s'ha utilitzat o s'utilitzarà per tal d'obtenir les dades primàries.

    Periodicitat: freqüència amb la qual es disposa de resultats.

    Variables principals a investigar: principals característiques quantitatives i qualitatives, els valors de les quals s'han de determinar.

    Organisme difusor: ens públic al qual s'assigna l'obligació de difondre els resultats.

    Mitjà principal de difusió: principal suport a través del qual s'han de fer públics o accessibles els resultats obtinguts.

    Nivell de desagregació territorial: unitats de màxima desagregació territorial dels resultats estadístics, referides al mitjà principal de difusió.

    Referència temporal dels resultats: període de temps al qual van referits els resultats estadístics de l'actuació.

    Disponibilitat dels resultats sintètics: estimació del temps que ha de passar entre la data de referència de l'actuació i la disponibilitat dels primers resultats segons el mitjà o suport de comunicació més ràpid, sense que necessàriament coincideixi amb el mitjà principal de difusió.

    Cost directe estimat: estimació del cost en euros dels recursos humans i materials imputables directament al disseny i l'execució de l'actuació estadística al llarg de l'any 2007, inclosa la difusió de resultats.

    Activitat que desenvolupa: transcripció del nom de l'activitat estadística tal com figura en la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009.

    Objectiu de l'activitat: transcripció de l'objectiu de l'activitat estadística inclosa en la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009 del qual es desprèn l'actuació.

    Annex 3

    Descripció normalitzada de les actuacions estadístiques incloses en el Programa anual d'actuació estadística de l'any 2007...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR