ORDRE de 5 de juliol de 1993, per la qual s'aprova el procediment de control aplicable a les xarxes dels serveis públics que discorren pel subsòl.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

El Decret 120/1992, de 28 d'abril, del Departament d'Indústria i Energia, modificat parcialment pel Decret 196/1992, de 4 d'agost, regula les característiques que han de complir les proteccions a instal·lar entre les conduccions elèctriques i les canalitzacions de gas, com també, entre aquestes i les xarxes de la resta de serveis públics que discorren pel subsòl, dins l'àmbit territorial de Catalunya.

D'acord amb aquests decrets, els titulars de les xarxes esmentades resten obligats a la instal·lació de les proteccions en els casos de paral·lelismes i encreuaments en què per qualsevol causa no es pugui respectar la distància de 20 cm entre les diferents xarxes. Aquesta distància s'incrementa fins a 30 cm en els supòsits de paral·lelismes i encreuaments originats per la presència d'una connexió de servei.

La importància de garantir que les proteccions s'instal·len en tots els casos requerits pels esmentats decrets i el fet que aquestes reuneixen les característiques tècniques exigibles determinen la necessitat d'establir un procediment de control de la seva aplicació per part de les empreses titulars de les xarxes.

Vist el que preveu la disposició final 1 del Decret 120/1992, de 28 d'abril, a proposta de la Direcció General d'Energia,

Ordeno:

S'aprova el procediment de control de l'aplicació del Decret 120/1992, de 28 d'abril, modificat parcialment pel Decret 196/1992, de 4 d'agost, d'acord amb el contingut que figura a l'annex de la present Ordre.

Disposicions finals

-1 La Direcció General d'Energia dictarà les disposicions necessàries per a l'aplicació i el desenvolupament de la present Ordre.

-2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 5 de juliol de 1993

Antoni Subirà i Claus Conseller d'Indústria i Energia

Annex

Procediment de control de l'aplicació del Decret 120/1992, de 28 d'abril, modificat parcialment pel Decret 196/1992, de 4 d'agost.

-1 Àmbit d'aplicació 1.1 El procediment de control serà aplicable a les xarxes dels serveis públics que discorren pel subsòl, i que d'acord amb la regulació continguda al Decret 120/1992, de 28 d'abril, modificat parcialment pel Decret 196/1992, de 4 d'agost, requereixen la instal·lació de proteccions. 1.2 Els requisits establerts en el present procediment seran d'aplicació tant en els supòsits de nova instal·lació o d'ampliació de xarxes com en els de reparacions o modificacions de les ja existents.

-2 Procediment de control 2.1 Els titulars de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR