ORDRE INT/52/2011, de 30 de març, per la qual s'aprova el procediment per a la concessió de mencions en l'àmbit de la seguretat privada a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

ORDRE

INT/52/2011, de 30 de març, per la qual s'aprova el procediment per a la concessió de mencions en l'àmbit de la seguretat privada a Catalunya.

L'article 66 del Reial decret 2364/1994, de 9 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de seguretat privada, disposa que es podrà distingir amb mencions honorífiques el personal de seguretat privada que excel·leixi en el compliment de les seves funcions i especialment en la col·laboració amb les forces i cossos de seguretat.

L'apartat 18 de la disposició addicional primera del Reglament de seguretat privada, aprovat pel Reial decret 2364/1994, de 9 de desembre, disposa que correspon a les policies de les comunitats autònomes amb competències per a la protecció de persones i béns i per al manteniment de l'ordre públic la funció de regulació i concessió de distincions honorífiques.

L'article 163 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat, tant en relació amb l'autorització de les empreses de seguretat privada que tenen llur domicili social a Catalunya i l'àmbit d'actuació de les quals no ultrapassa el territori de Catalunya, com pel que fa a la inspecció i la sanció de les activitats de seguretat privada que s'acompleixen a Catalunya, l'autorització dels centres de formació del personal de seguretat privada i la coordinació dels serveis de seguretat i investigació privades amb la policia de la Generalitat i les policies locals de Catalunya.

Mitjançant el Decret 272/1995, de 28 de setembre, es va regular l'exercici de les competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya en matèria de seguretat privada i es van determinar els òrgans del Departament d'Interior als quals correspon exercitar-les, d'acord amb el Reial decret 2364/1994, de 9 de desembre, en desplegament de la Llei orgànica 1/1992, de 21 de febrer, sobre protecció de la seguretat ciutadana, i de la Llei 23/1992, de 30 de juliol, de seguretat privada. Així mateix, pel Decret 216/2008, de 4 de novembre, es va modificar el Decret 272/1995, de 28 de setembre, esmentat.

L'article 4.b) del Decret 272/1995, de 28 de setembre, atribueix a la persona titular del departament competent en matèria de seguretat pública la facultat de regulació de les característiques i el procediment de concessió de les mencions honorífiques amb què pot ser distingit el personal de seguretat privada a què fa referència l'article 52.1 del Reglament de seguretat privada, aprovat pel Reial decret 2364/1994, quan excel·leixin en el compliment de les seves funcions i especialment en la col·laboració amb les forces i cossos de seguretat. De conformitat amb el que s'ha exposat, el Departament d'Interior té previst concedir mencions en l'àmbit de la seguretat privada.

Per tot això, d'acord amb la normativa esmentada, i atès el que disposen l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l'article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar el procediment per a la concessió de mencions a empreses i personal de seguretat privada que excel·leixin en el compliment de les seves funcions i especialment en la col·laboració amb les administracions públiques i amb les forces i cossos de seguretat en l'àmbit territorial de Catalunya; així com a d'altres persones, entitats jurídiques i col·lectius específics que es distingeixin per les seves contribucions en l'àmbit dels serveis privats de seguretat a Catalunya.

Article 2

Categories de les mencions

Les categories de les mencions en l'àmbit de la seguretat privada a Catalunya són les següents:

Condecoració honorífica.

Distinció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR