DECRET 82/1993, de 9 de febrer, pel qual s'aprova el Pla rector d'ús i gestió del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

D'acord amb el que preveu l'article 7 de la Llei 7/1988, de 30 de març, de reclassificació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca va procedir a la redacció del Pla rector d'ús i gestió del Parc;

Vist que el Pla ha estat sotmès a informació pública i que s'han analitzat i s'han tingut en compte les al·legacions presentades;

Vist que en data 22 de desembre de 1992 el Pla ha estat aprovat provisionalment pel Patronat del Parc;

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Pla rector d'ús i gestió del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. El volum IV del Pla, relatiu a les normes d'ús i gestió, es publica com a annex d'aquest Decret.

Barcelona, 9 de febrer de 1993

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Francesc Xavier Marimon i Sabaté Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

Normes del Pla d'ús i gestió del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Capítol 1 Disposicions de caràcter general

Article 1

Objecte del Pla rector d'ús i gestió 1.1 La Llei 7/1988, de 30 de març, de reclassificació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, assenyala que la finalitat d'aquesta és la d'establir un règim jurídic especial per preservar aquest espai de totes les intervencions que poden alterar-ne la fisonomia, la integritat i l'evolució dels sistemes naturals, i en el seu article 7 insta el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, mitjançant la Direcció General del Medi Natural, a redactar el Pla rector d'ús i gestió del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 1.2 El present Pla d'ús i gestió del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'ha elaborat en compliment de l'esmentat mandat legal.

Article 2

Espai físic 2.1 El territori objecte del Pla rector d'ús i gestió inclou el Parc Nacional i la zona perifèrica de protecció i està definit pel límit establert a l'article 6 de la Llei 22/1990, de 28 de desembre, de modificació parcial dels límits de la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 2.2 La superfície afectada pel Pla rector d'ús i gestió és de 40.852 ha. 2.3 El territori objecte del Pla rector d'ús i gestió pertany als municipis de Barruera, Espot, Vielha e Mijaran, Naut Aran, Alt Àneu, Esterri d'Àneu, la Guingueta d'Àneu, Sort, la Torre de Cabdella i Vilaller.

Article 3

Marc jurídic 3.1 El règim jurídic del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici està establert a la Llei 7/1988, de 30 de març, de reclassificació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i a la Llei 22/1990, de 28 de desembre, de modificació parcial dels límits de la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 3.2 També afecten el règim jurídic del Parc Nacional les determinacions que li siguin aplicables de la Llei 12/1985, de 13 de juny, d'espais naturals, de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, de la Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, i de les disposicions de desenvolupament d'aquestes lleis. Així mateix, és d'aplicació la legislació urbanística sobre els sòls no urbanitzables d'especial protecció, d'acord amb el que estableix l'article 5 de la Llei 7/1988. 3.3 El document normatiu del Pla rector d'ús i gestió complementa i forma part del règim jurídic del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Article 4

Contingut El Pla rector d'ús i gestió és integrat pels documents següents:

  1. Volum I. Introducció.

  2. Volum II. El medi físic (1ª i 2ª part).

  3. Volum III. El medi humà.

  4. Volum IV. Les normes d'ús i gestió.

  5. Volum V. La programació. La gestió i el seguiment.

  6. Volum VI. Estudi econòmic i financer. El Parc Nacional com a factor de desenvolupament.

  7. Volum VII. Documentació gràfica.

Article 5

Tramitació D'acord amb l'article 7.2 de la Llei 7/1988, el Pla rector d'ús i gestió del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici se sotmetrà a informació pública i, després de l'aprovació provisional del Patronat del Parc Nacional, serà elevat al Govern perquè l'aprovi definitivament.

Article 6

Interpretació 6.1 Les determinacions del Pla rector d'ús i gestió s'interpretaran atenint-se al contingut i amb subjecció als objectius i finalitats d'aquest. 6.2 Si es produeixen contradiccions gràfiques entre plànols de diferent escala, es tindrà en compte el que indiquin els plànols d'escala més detallada. 6.3 Si les contradiccions es produeixen entre la regulació del Pla rector en els diferents documents, en cas de dubte o imprecisió es considera vàlida la determinació que impliqui un nivell de protecció més alt.

Article 7

Obligatorietat Les determinacions i disposicions del Pla rector d'ús i gestió seran vinculants a tots els efectes tant per a les administracions públiques com per als particulars.

Article 8

Vigència i revisió 8.1 El Pla rector d'ús i gestió té una vigència de quatre anys a partir de la seva aprovació definitiva i serà revisable, bé en acabar aquest termini o bé abans si cal. 8.2 La revisió o la modificació de les determinacions del Pla rector d'ús i gestió seguiran idèntic procediment al requerit per a la seva aprovació.

Article 9

Execució 9.1 L'execució del Pla rector d'ús i gestió correspon a la Direcció General del Medi Natural del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. 9.2 Les actuacions es portaran a terme d'acord amb el que preveu el volum V (La programació. La gestió i el seguiment) del present Pla rector, i sempre sota els objectius i la finalitat que es desprenen d'aquest Pla rector d'ús i gestió. 9.3 El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca redactarà els projectes tècnics necessaris per dur a terme les diferents actuacions, quan així ho prevegi el volum V esmentat del Pla rector d'ús i gestió. La documentació mínima d'aquests projectes és l'establerta en l'article 22 d'aquestes Normes. 9.4 Per a l'execució del Pla rector en terrenys de titularitat privada, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca promourà convenis de col·laboració amb la propietat.

Article 10

Programes específics 10.1 Quan així ho estableixi l'articulat d'aquestes Normes, la Direcció General del Medi Natural del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca redactarà els programes específics de desplegament del Pla rector a què fa referència l'article 8 de la Llei 7/1988. 10.2 L'aprovació d'aquests programes específics correspon al Patronat del Parc Nacional.

Capítol 2 Zonificació d'usos i activitats

Secció 1 Territori del Parc Nacional

Article 11

Àrea de protecció integral 11.1 Definició: són aquells espais del Parc Nacional de característiques excepcionals que engloben ecosistemes de rellevants valors ecològics, científics i/o paisatgístics, en els quals la seva singularitat i/o fragilitat comporta, per a la seva conservació, un ús molt limitat. 11.2 Localització: Estanys de Trescuro. Bony del Graller. Estan grafiades al plànol P.26. Zonificació d'usos i nivells de protecció. 11.3 Usos admissibles: aquests espais queden sotmesos a un règim total de protecció i només admetran, sota autorització expressa del Patronat del Parc Nacional, accions d'investigació i conservació de la natura amb finalitat exclusivament científica i de control del medi. L'accés serà exclusivament a peu i prohibit al públic en general. Amb l'autorització prèvia del director-conservador, i sota control de guies especialitzats, s'admetran visites de caire excepcional. 11.4 Usos inadmissibles: és vedada qualsevol acció i intervenció que pugui suposar una transformació o modificació del medi i comporti degradació dels ecosistemes. No s'admet cap tipus d'aprofitament, inclòs el tradicional de la pastura.

Article 12

Àrea de reserva qualificada 12.1 Definició: són aquelles àrees del Parc Nacional on conflueixen diversos valors d'interès ecològic, científic i paisatgístic, per la seva representativitat, diversitat i/o vulnerabilitat del conjunt o d'algun dels seus elements. La seva preservació és compatible amb un ús públic limitat. 12.2 Localització: Ribera de Llacs. Obaga de Sant Nicolau. Estany de Sant Maurici. Ribera de Subenuix. Ribera de Monestero. Els Encantats. Ribera de Peguera. Estan grafiades al plànol P.26. Zonificació d'úsos i nivells de protecció. 12.3 Usos admissibles: aquestes àrees queden sotmeses a un règim total de protecció i només hi seran permeses, degudament controlades, activitats amb finalitat educativa, científica, alpinística i de control del medi. 12.4 Usos inadmissibles: és vedada qualsevol acció i intervenció que pugui suposar una transformació o modificació del medi i comporti...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR