DECRET 298/1995, d'11 d'octubre, pel qual s'aproven les característiques del paper d'ofici per a l'Administració de justícia a Catalunya. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 2213, pàg. 5388, de 3.6.1996).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

L'article 18.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que en matèria d'administració de justícia correspon a la Generalitat de Catalunya exercir, en l'àmbit territorial respectiu, totes les facultats que les lleis orgàniques del poder judicial i del Consell General del Poder Judicial reconeguin o atribueixin al Govern de l'Estat.

Les sentències del Tribunal Constitucional 56/1990 i 62/1990 van determinar l'abast de la clàusula subrogatòria esmentada, la qual és d'aplicació als supòsits de competències reglamentàries i d'execució simple atribuïdes al Govern de l'Estat en l'àmbit de l'anomenada administració de l'Administració de justícia. La Sentència 56/1990 va establir amb caràcter general la subrogació de la Comunitat Autònoma de Catalunya en les facultats que l'article 37 de la Llei orgànica del Poder Judicial, relatiu a la provisió de mitjans materials als òrgans judicials, atribueix al Govern de l'Estat.

El Reial decret 966/1990, de 20 de juliol, va traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions de l'Administració de l'Estat en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics per al funcionament de l'Administració de justícia.

Arran de l'entrada en vigor de la Llei 25/1986, de 24 de desembre, sobre supressió de taxes judicials, el paper d'ofici que s'utilitzava en els òrgans de l'Administració de justícia va deixar de ser un efecte que servia com a instrument per a la gestió d'un tribut. A partir d'aquell moment, i d'acord amb la disposició addicional segona de la Llei esmentada, el paper d'ofici és un mitjà material en el qual han d'estendre's les actuacions i resolucions jurisdiccionals. D'acord amb aquest marc legal, es fa necessari regular les característiques del paper d'ofici per a l'Administració de justícia a Catalunya.

D'altra banda, l'esmentada disposició addicional segona de la Llei 25/1986, de 24 de desembre, va establir que per als escrits de les parts relacionats amb actuacions i resolucions jurisdiccionals s'utilitzarà paper comú, les característiques i formats del qual es determinaran reglamentàriament.

Per tot això, previ l'informe del Consell General del Poder Judicial, en virtut de l'article 62.1 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR