RESOLUCIÓ UNI/2260/2002, de 30 de juliol, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Govern de 9 de juliol de 2002, pel qual s'aproven la constitució del Consorci Centre de Recerca Matemàtica (CRM) i els seus Estatuts.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyResolució

RESOLUCI” UNI/2260/2002, de 30 de juliol, per la qual es dÛna publicitat a l'Acord del Govern de 9 de juliol de 2002, pel qual s'aproven la constituciÛ del Consorci Centre de Recerca Matem‡tica (CRM) i els seus Estatuts.

AtËs que en data 9 de juliol de 2002 el Govern de la Generalitat va adoptar l'Acord pel qual s'aproven la constituciÛ del Consorci Centre de Recerca Matem‡tica (CRM) i els seus Estatuts,

Resolc:

Donar publicitat a l'Acord del Govern de la Generalitat de Catalunya de 9 de juliol de 2002, pel qual s'aproven la constituciÛ del Consorci Centre de Recerca Matem‡tica (CRM) i els seus Estatuts. L'acord esmentat figura annex a aquesta ResoluciÛ.

Barcelona, 30 de juliol de 2002

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Universitats, Recerca

i Societat de la InformaciÛ

ACORD

de 9 de juliol de 2002, del Govern de la Generalitat, pel qual s'aproven la constituciÛ del Consorci Centre de Recerca Matem‡tica (CRM) i els seus Estatuts.

L'Institut d'Estudis Catalans va crear, l'any 1984, el Centre de Recerca Matem‡tica amb l'objectiu de posar a disposiciÛ dels matem‡tics catalans un centre d'investigaciÛ que estimuli la millora de la recerca matem‡tica a Catalunya, mitjanÁant programes de visita de destacats cientÌfics, programes de recerca, cursos i seminaris i a fi de facilitar als joves investigadors la seva participaciÛ activa.

Pel Decret 10/1997, de 21 de gener, el Govern va autoritzar l'adscripciÛ a la Universitat AutÚnoma de Barcelona del Centre de Recerca Matem‡tica com a institut universitari i pel qual es va aprovar el conveni d'adscripciÛ subscrit entre l'Institut d'Estudis Catalans i l'esmentada universitat l'1 de juliol de 1994.

La Generalitat de Catalunya conscient de la import‡ncia de la tasca que desenvolupa l'Institut d'Estudis Catalans a travÈs del Centre de Recerca Matem‡tica, especialment en l'‡mbit de la formaciÛ i la recerca en ciËncies matem‡tiques a Catalunya, ha estat col∑laborant en el finanÁament del Centre a travÈs de les fÛrmules de foment existents. Durant aquests anys el Centre de Recerca Matem‡tica de l'Institut d'Estudis Catalans s'ha consolidat com un dels mÈs destacats instituts d'investigaciÛ d'Europa en l'‡mbit de la seva competËncia i ha actuat al servei dels matem‡tics de totes les universitats catalanes i Ès per aquest motiu que ara Ès voluntat d'ambdues parts que el Centre de Recerca Matem‡tica adopti la figura jurÌdica del consorci, dotat de personalitat jurÌdica prÚpia.

AixÌ, el 31 de juliol de 2001 la Generalitat de Catalunya, mitjanÁant el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, va signar un conveni de col∑laboraciÛ amb l'Institut d'Estudis Catalans per a la constituciÛ del Consorci Centre de Recerca Matem‡tica amb la finalitat principal de continuar amb l'activitat de recerca, formaciÛ i difusiÛ de nous coneixements en l'‡mbit de les matem‡tiques i la col∑laboraciÛ amb les universitats i institucions de recerca que ha vingut desenvolupant el Centre de Recerca Matem‡tica.

…s per aixÚ que, d'acord amb el que disposa l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, el Govern acorda:

1††S'aprova la constituciÛ del consorci Centre de Recerca Matem‡tica i se n'aproven els Estatuts, que es publiquen com a annex d'aquest Acord.

2††El consorci Centre de Recerca Matem‡tica, integrat per la Generalitat de Catalunya, mitjanÁant el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ i per l'Institut d'Estudis Catalans, gaudeix de personalitat jurÌdica prÚpia i capacitat suficient per al compliment de les seves finalitats.

3††Les parts consorciades formalitzaran l'acta constitutiva i nomenaran els seus representants als Úrgans de decisiÛ.

Annex

Estatuts del consorci Centre de Recerca Matem‡tica

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el consorci

L'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, per mitj‡ del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, i l'Institut d'Estudis Catalans constitueixen un consorci amb la denominaciÛ Centre de Recerca Matem‡tica.

Article 2

Objectius i finalitats

2.1††L'objectiu del Centre de Recerca Matem‡tica Ès la recerca, la formaciÛ avanÁada en l'‡mbit de les matem‡tiques, mitjanÁant la col∑laboraciÛ i les sinergies amb les universitats i institucions de recerca de Catalunya amb l'objectiu d'Èsser un referent cientÌfic internacional en aquest ‡mbit.

2.2††SÛn finalitats especÌfiques del Centre de Recerca Matem‡tica:

a)†Desenvolupar projectes de recerca.

b)†Invitar matem‡tics significats, especialment de l'estranger per realitzar estades de llarga durada al Centre de Recerca Matem‡tica.

c)†Posar en contacte joves investigadors amb matem‡tics significatius d'arreu.

d)†Impartir cursos d'especialitzaciÛ.

e)†Difondre els resultats de la recerca mitjanÁant l'organitzaciÛ de conferËncies, seminaris, congressos i altres reunions cientÌfiques i publicacions especialitzades.

f)†Promoure la col∑laboraciÛ amb altres institucions universit‡ries i de recerca.

g)†Qualsevol altra finalitat relacionada amb la recerca en l'‡mbit de les matem‡tiques.

Article 3

Personalitat i capacitat jurÌdica

El consorci regulat en aquests Estatuts constitueix una entitat jurÌdica p˙blica, de car‡cter institucional, dotada de personalitat plena i independent de la dels seus membres, amb plena capacitat per a la realitzaciÛ dels seus objectius.

Article 4

RËgim jurÌdic

4.1††El consorci, que tÈ car‡cter voluntari i indefinit, se sotmet al dret p˙blic i es regir‡ per aquests Estatuts, pel seu reglament de rËgim intern i per les disposicions legals de car‡cter general que li siguin d'aplicaciÛ.

4.2††L'actuaciÛ del Centre de Recerca...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR