ORDRE MAH/122/2004, de 13 d'abril, per la qual s'aproven els models de declaració d'abocament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE MAH/122/2004, de 13 d'abril, per la qual s'aproven els models de declaració d'abocament.

El Text refós de la Llei d'aigües, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2001, de 20 de juliol, prohibeix amb caràcter general l'abocament directeo indirecte d'aigües i productes residuals susceptibles de contaminar les aigües continentals o qualsevol altre element del domini públic hidràulic, tret que es compti amb l'autorització administrativa preceptiva. Aquest tipus d'autorització té per objecte assolir un bon estat ecològic de les aigües de conformitat amb les normes de qualitat, els objectius ambientals i les característiques d'emissió i immissió que estableixen la normativa i la planificació hidrològiques.

Per tal d'obtenir, renovar o modificar l'autorització d'abocament esmentada, cal presentar una sol·licitud que, de conformitat amb la nova redacció que el Reial decret 606/2003, de 23 de maig, fa de l'article 246 del Reglament del domini públic hidràulic, aprovat pel Reialdecret 849/1986, d'11 d'abril, s'ha d'acompanyar amb una declaració d'abocament segons el model aprovat per l'Administració competent, amb el contingut que estableix l'apartat 2 de l'article 246 esmentat. Aquesta declaració es podrà dur a terme segons un model simplificat en el cas dels abocaments de naturalesa urbana o assimilable procedents de nuclis aïllats de població inferiors a 250 habitants o equivalent i sense possibilitat que formin part d'una aglomeració urbana.

En conseqüència, cal que l'Administració hidràulica aprovi els models de declaració d'abocament esmentats que hauran de presentar aquells titulars d'abocaments que sol·licitin l'atorgament, la renovació o la modificació de les autoritzacions d'abocament preceptives.

Atesos els articles 9.16 i 10.6 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, que atribueixen a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en matèria d'aprofitaments hídrics, i per al desenvolupament legislatiu i l'execució de la legislació bàsica estatal en matèria de protecció del medi ambient, així com l'article 4.f) del Text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre, que li reconeix la funció d'intervenció administrativa dels abocaments que puguin afectar les aigües superficials i subterrànies, correspon al conseller de Medi Ambient i Habitatge aprovar els models de declaració d'abocament en l'àmbit de les conques internes de Catalunya.

Per tot això, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR