ORDRE PRE/83/2003, de 19 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

ORDRE PRE/83/2003, de 19 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior.

Un dels objectius de la Secretaria de Relacions Exteriors és promoure i intensificar les relacions entre les comunitats catalanes de l'exterior i Catalunya, així com potenciar les activitats socials i de projecció exterior de Catalunya, a càrrec d'aquestes entitats representants de la presència catalana arreu del món.

Atès el que preveuen el capítol 9 del text consolidat del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a les comunitats catalanes de l'exterior, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de febrer de 2003

Artur Mas i Gavarró

Conseller en cap

Annex

Bases reguladores dels ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior

-1 Objecte dels ajuts

L'objecte d'aquesta línia d'ajuts és la promoció d'activitats de caràcter assistencial, social i /o cultural programades per les comunitats catalanes de l'exterior, que podran destinar-se a les tres actuacions següents:

  1. Activitats socials i culturals: organització d'activitats culturals que donin a conèixer Catalunya, la seva llengua, cultura i tradicions.

  2. Funcionament dels centres: creació, modernització i manteniment de les seus, instal-lacions i equipaments de les comunitats catalanes de l'exterior.

  3. Activitats assistencials: ajuts assistencials de caràcter puntual a membres de les comunitats catalanes de l'exterior en situació d'especial necessitat.

    En cap cas l'apartat b) pot representar més del 50% de la subvenció total sol-licitada.

    -2 Beneficiaris

    Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les comunitats catalanes de l'exterior i les seves federacions, reconegudes d'acord amb la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior, i el reglament que la desenvolupa.

    -3 Quantia dels ajuts

    3.1 L'import màxim de l'ajut atorgat per a cada activitat no podrà superar el 80% del cost total de l'activitat per a la qual es demani subvenció.

    3.2 En el cas de concurrència d'aquesta subvenció amb altres ajuts procedents d'altres institucions públiques i/o privades, la suma dels imports de les subvencions atorgades per a una mateixa activitat no podrà ser superior al cost de l'activitat a desenvolupar.

    -4 Presentació de sol-licituds

    4.1 La sol-licitud per a l'obtenció de les ajudes regulades per aquesta Ordre s'ha de presentar mitjançant un imprès normalitzat a la Secretaria de Relacions Exteriors del Departament de la Presidència o mitjançant qualsevol de les formes que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, en el termini màxim que determini la convocatòria anual corresponent.

    4.2 A la sol-licitud s'haurà d'adjuntar la documentació següent:

  4. Compte corrent al qual s'ha...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR