ORDRE de 19 d'abril de 1991, per la qual es declaren arbres monumentals i es dóna publicitat a l'inventari dels arbres declarats d'interès local.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

Els decrets 214/1987, de 9 de juny; 47/1988, d'11 de febrer, i 120/1989, de 17 d'abril, sobre declaració d'arbres i arbredes monumentals, d'interès comarcal i d'interès local, estableixen que:

  1. La declaració i protecció corresponents dels arbres i les arbredes monumentals es farà mitjançant una Ordre del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

  2. En el cas dels arbres i les arbredes d'interès comarcal i local, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca elaborarà l'inventari corresponent.

Fins al moment s'han fet tres declaracions d'arbres monumentals mitjançant les Ordres de 20 d'octubre de 1987, de 30 d'agost de 1988 i 8 de febrer de 1990.

Atesa la conveniència d'ampliar la relació dels arbres monumentals de Catalunya amb altres arbres que, per les seves mides excepcionals, edat, història o particularitat científica, mereixen protecció, i també d'actualitzar les dades en la relació d'arbres monumentals declarats anteriorment;

Atesa la conveniència de donar publicitat a l'inventari d'arbres d'interès local, elaborat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a partir de les declaracions efectuades pels ajuntaments (arbres d'interès local);

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

1.1 Es declaren arbres monumentals, d'acord amb el que estableix el Decret 214/1987, de 9 de juny, els arbres especificats a l'annex 1 d'aquesta Ordre. 1.2 Aquests arbres se'ls protegirà d'acord amb el que estableix el Decret esmentat.

Article 2

S'actualitzen algunes dades parcials de l'annex de l'Ordre de 8 de febrer de 1990, en el que fa referència a l'arbre declarat monumental (Baladre de Balada), les dades correctes del qual s'especifiquen a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Article 3

Es dóna publicitat a l'inventari dels arbres d'interès local de Catalunya, les dades del qual s'especifiquen a l'annex 3 d'aquesta Ordre.

Barcelona, 19 d'abril de 1991

Joan Vallvé i Ribera Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex 1

Relació d'arbres que es declaren monumentals

Comarca de l'Alt Empordà

Terme municipal: Capmany. Nom de l'arbre: Plàtan de Can Compte. Indret: Can Compte. Número d'identificació: 02.042.01. Quadrícula UTM: DG 9091. Espècie: plàtan (Platanus x hispanica).

Terme municipal: la Jonquera. Nom de l'arbre: el Suratell. Indret: Mas d'en Llonc. Número d'identificació: 02.086.01. Quadrícula UTM: DG 8697. Espècie: alzina surera (Quercus suber).

Terme municipal: Vilafant. Nom de l'arbre: Alzina de la font de Can Massanet. Indret: Can Massanet. Número d'identificació: 02.221.01. Quadrícula...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR