ORDRE ASC/505/2009, de 4 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de beques de col·laboració per a tractaments arxivístics i per a tasques de biblioteconomia i de documentació, a fi de tractar fons documentals produïts per les entitats juvenils catalanes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/505/2009, de 4 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de beques de col·laboració per a tractaments arxivístics i per a tasques de biblioteconomia i de documentació, a fi de tractar fons documentals produïts per les entitats juvenils catalanes.

El Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, preveu com a òrgan d'aquest Departament la Secretaria de Joventut, amb l'estructura que estableix el Decret 239/2005, de 8 de novembre. D'acord amb aquesta última disposició, un dels serveis de la Secretaria de Joventut és el Servei de Documentació i Arxiu. Aquest Servei, especialitzat en temàtica juvenil, té entre altres funcions l'obtenció, la classificació i la conservació del material documental referent a la joventut, així com el foment de la conservació de la classificació del material documental d'interès històric, cultural o social d'entitats del món juvenil.

Les subvencions que regula aquesta Ordre estan adreçades a contribuir a la preservació del patrimoni documental del moviment juvenil de Catalunya i per fomentar la inserció a la vida laboral de joves.

La modificació de les bases està promoguda per la necessitat d'adaptar-les a les noves necessitats, tant pel que fa als perfils curriculars com a les tasques que s'han de dur a terme.

D'acord amb el que preveuen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes bàsics de la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu reglament, aprovat mitjançant el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de beques de col·laboració, ja sigui per a tractaments arxivístics o per a tasques de biblioteconomia i de documentació per tractar fons documentals produïts per les entitats juvenils catalanes, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre ASC/414/2007, de 6 de novembre, per la qual s'aproven les bases per a beques de col·laboració per a tractaments arxivístics i documentals de fons documentals produïts per les entitats juvenils catalanes.

Disposicions finales

Primera

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Segona

Contra aquesta Ordre es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 4 de novembre de 2009

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex 1

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes beques és donar suport a tractaments arxivístics i a tasques de biblioteconomia i catalogació de documents relacionats amb fons documentals produïts per les entitats juvenils catalanes. Atesa la diversitat dels tipus de tractaments, hi ha dos tipus de beques, una per a tractaments arxivístics i una altra per a tasques de biblioteconomia i catalogació de documents.

1.2 Aquestes beques són compatibles amb altres ajudes que els sol·licitants hagin pogut demanar per a la mateixa finalitat, durant el mateix període o qualsevol altra feina remunerada.

.2 Persones destinatàries

2.1 Beca per a tractaments arxivístics.

2.1.1 Requisits de participació.

Poden demanar la beca totes les persones que cursin estudis de postgrau d'arxivística i gestió de documents o del màster en arxivística i gestió de documents, de 2n cicle de la llicenciatura en documentació, o que hagin finalitzat algun d'aquests estudis en l'últim any a comptar de la data de publicació de la convocatòria.

Així mateix, les persones sol·licitants han d'acreditar un domini suficient de l'expressió oral i escrita de la llengua catalana (nivell C de la Junta Permanent de Català, o títol equivalent).

2.2 Beca per a tasques de biblioteconomia i documentació.

2.2.1 Requisits de participació.

Poden demanar la beca totes les persones que cursin el darrer curs de la diplomatura de biblioteconomia i documentació o del grau d'informació i documentació, o estudiants de 2n cicle de documentació procedents de la diplomatura de biblioteconomia i documentació, o que hagin finalitzat algun d'aquests estudis en l'últim any a comptar des de la data de publicació de la convocatòria.

Així mateix, les persones sol·licitants han d'acreditar un domini suficient de l'expressió oral i escrita de la llengua catalana (nivell C de la Junta Permanent de Català, o títol equivalent).

.3 Durada de les beques i lloc de realització

3.1 Les activitats becades s'inicien durant l'any de la convocatòria, un cop acceptades les beques per part de les persones becades, i finalitzen el 31 de desembre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR