ORDRE de 26 de març de 2001, per la qual es fa pública la convocatòria d'ajuts per a la realització dels assaigs i/o controls per a l'obtenció del distintiu de garantia de qualitat ambiental o l'etiqueta ecològica de la Unió Europea (codi de la convocatòria 03.08.01).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 26 de març de 2001, per la qual es fa pública la convocatòria d’ajuts per a la realització dels assaigs i/o controls per a l’obtenció del distintiu de garantia de qualitat ambiental o l’etiqueta ecològica de la Unió Europea (codi de la convocatòria 03.08.01).

Preàmbul

Els sistemes d’etiquetatge ecològic són instruments que promouen de manera voluntària la fabricació, l’ús i el consum de productes, així com la prestació de serveis, amb un menor impacte sobre el medi ambient. Alhora, són també una eina d’informació adreçada al consumidor, el qual pot reconèixer amb facilitat aquests productes i serveis i, per tant, mitjançant el seu consum responsable, orientar el mercat cap a unes pautes més sostenibles.

Catalunya disposa en aquests moments de dos sistemes d’etiquetatge ecològic amb la garantia del Departament de Medi Ambient: el distintiu de garantia de qualitat ambiental, per a productes i serveis, i l’etiqueta ecològica de la Unió Europea, per a productes.

L’objectiu de la present Ordre és facilitar l’accés de les empreses a aquests sistemes d’ecoetiquetatge ja que, en ocasions, aquest accés es pot veure dificultat pel cost dels assaigs i/o controls que cal realitzar per demostrar el compliment dels criteris mediambientals establerts, la qual cosa afegiria uns criteris de selecció per motius no mediambientals que anirien en contra de l’esperit propi dels sistemes d’ecoetiquetatge.

Atesos la Llei 14/2000, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2001, i el capítol 4 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, que incorpora la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, i en ús de les facultats que m’atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

—1 Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a empreses amb activitats a Catalunya per a la realització d’assaigs i/o controls per a l’obtenció del distintiu de garantia de qualitat ambiental o l’etiqueta ecològica de la Unió Europea i obrir la convocatòria per a l’any 2001.

—2 Aquesta convocatòria es finança amb càrrec a la partida pressupostària 22.03.470.02/9 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2001. L’import a distribuir per aquest concepte és de 8.000.000 de pessetes (48.080,97 euros).

Els crèdits inicials disponibles indicats en el paràgraf anterior poden modificar-se amb subjecció a la normativa vigent.

—3 La convocatòria es regeix per les bases que consten a l’annex.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 26 de març de 2001

Felip Puig i Godes

Conseller de Medi Ambient

Annex

Bases de la convocatòria

—1 Objecte de la subvenció

1.1 Actuacions necessàries per a l’obtenció del distintiu de garantia de qualitat ambiental d’acord amb els criteris establerts en les seves categories de productes o serveis.

1.2 Actuacions necessàries per a l’obtenció de l’etiqueta ecològica de la Unió Europea, d’acord amb els criteris establerts en les seves categories de productes.

—2 Destinataris

2.1 Els destinataris que poden optar a les subvencions que estableix la present Ordre són empreses o entitats legalment autoritzades, amb activitats a Catalunya o que comercialitzen els seus productes a Catalunya.

2.2 Resten excloses aquelles empreses o entitats que es troben en alguns dels supòsits següents:

a) No disposen de la corresponent autorització d’abocament d’aigües residuals, si escau, o, si més no, de la sol·licitud d’autorització a l’organisme competent.

b) No han presentat la declaració de residus corresponent a l’últim exercici o no disposen del justificant de la inscripció en el Registre de productors de residus industrials, si escau.

c) No han passat en el termini previst el control reglamentari d’emissions a l’atmosfera realitzat per una entitat d’inspecció i control col·laboradora de l’Administració, si escau.

d) Tenen pendents de compliment requeriments de correcció d’emissions o de gestió de residus imposats per l’Administració de la Generalitat.

—3 Criteris de valoració

Per a la valoració de les sol·licituds, es tindran en compte com a criteris preferents:

a) La naturalesa de petites o mitjanes empreses, d’acord amb els criteris que preveuen les disposicions addicionals.

b) Les actuacions en els sectors següents: càmpings, pintures i vernissos, tèxtil, productes de paper, calçat i tallers de vehicles.

—4 Import de la subvenció

a) L’import de la subvenció serà de fins a un 75% del total de les despeses originades per la realització dels assaigs i/o controls per a l’obtenció del distintiu de garantia de qualitat ambiental o de l’etiqueta ecològica de la Unió Europea.

b) L’import màxim serà, en tot cas, de 500.000 pessetes per a cada sol·licitud del distintiu de garantia de qualitat ambiental o l’etiqueta ecològica de la Unió Europea.

—5 Despeses no subvencionables

a) L’IVA satisfet per l’adquisició de béns o serveis facturats, excepte en el cas que el destinatari...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR