DECRET 267/1994, de 29 de setembre, de creació del Consell Assessor de Restauració de Béns Culturals Mobles.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

L'actuaciÛ de l'AdministraciÛ de la Generalitat en relaciÛ amb la restauraciÛ de bÈns mobles integrants del patrimoni cultural catal‡ s'ha de dur a terme d'acord amb criteris tËcnics i cientÌfics de la m‡xima solvËncia, tant si es tracta de restauracions realitzades per la mateixa Generalitat com si es tracta de l'autoritzaciÛ d'intervencions realitzades per tercers, d'acord amb l'article 43 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural catal‡.

A proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Es crea el Consell Assessor de RestauraciÛ de BÈns Culturals Mobles com a Úrgan consultiu del Departament de Cultura en aquesta matËria. 1.2 El Consell tÈ la composiciÛ seg¸ent: President: el director general del Patrimoni Cultural. Vice-president: el cap del Servei de RestauraciÛ de BÈns Mobles. Vocals: El director de l'Escola Superior de ConservaciÛ i RestauraciÛ de BÈns Culturals de Catalunya. Un m‡xim de nou persones nomenades pel conseller de Cultura en atenciÛ als seus coneixements en la matËria. Secretari: un funcionari de la DirecciÛ General del Patrimoni Cultural designat pel director general.

Article 2

El Consell tÈ les funcions seg¸ents:

  1. Prestar assessorament cientÌfic i tËcnic al Departament de Cultura i als diferents serveis de restauraciÛ de bÈns culturals mobles que en depenen.

  2. Emetre informe previ a l'aprovaciÛ pel Departament de Cultura de qualsevol intervenciÛ de tercers sobre bÈns culturals mobles d'interËs nacional.

Article 3

El Consell Assessor de RestauraciÛ de BÈns Culturals Mobles no es pot pronunciar sobre q¸estions sobre les quals hagin dictaminat prËviament el Consell Assessor del Patrimoni Cultural Catal‡ o la Junta de Museus de Catalunya.

Article 4

Els membres del Consell tenen dret a percebre indemnitzacions per la seva assistËncia a les reunions en les condicions generals dels membres de les comissions assessores del Departament de Cultura.

Barcelona, 29 de setembre de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller de Cultura

(94.277.010)

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR