DECRET 155/2002, de 28 de maig, pel qual es crea la Comissió Assessora del Sector Equí a Catalunya i se'n regulen la composició i les funcions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

155/2002, de 28 de maig, pel qual es crea la Comissió Assessora del Sector Equí a Catalunya i se'n regulen la composició i les funcions.

Els darrers anys s'ha pogut constatar a Catalunya la creixent importància del món del cavall, creixement que esdevé un factor fonamental en el desenvolupament econòmic de les zones rurals catalanes i possibilita una diversificació econòmica dins el sector agrari, com a factor que manté la població en el territori i genera nous llocs de treball relacionats amb les diferents activitats que es desenvolupen en el seu entorn, i alhora incrementa el coneixement i el respecte al medi natural.

Així mateix, aquest creixement ha fet palesa la necessitat de coordinar les iniciatives privades i públiques que en relació amb el foment de la cria de cavalls a Catalunya, la millora de la raça i la formació en matèria de noves professions que hi estan relacionades, s'estan engegant des de fa uns anys.

Igualment, l'augment de les activitats econòmiques, esportives i de lleure que proliferen entorn del cavall posen de manifest la necessitat de regulació normativa d'alguns aspectes en benefici d'aquest sector i del conjunt de la societat.

Els darrers anys s'ha pogut constatar, paral·lelament, un augment de la sensibilitat des d'algunes organitzacions de caràcter privat amb relació a la problemàtica que envolta el món de l'ase, sobretot pel que fa a la conservació, la millora i la promoció de la raça, en especial la raça autòctona de Catalunya: el guarà.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Es crea la Comissió Assessora del Sector Equí a Catalunya (en endavant Comissió) com a òrgan de col·laboració i consulta del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per a l'anàlisi i el debat de les qüestions relacionades amb el món del cavall i de l'ase i les activitats que es desenvolupen al seu voltant.

1.2 L'esmentada Comissió es regirà pel que disposa aquest Decret i l'àmbit de la seva actuació és el territori de Catalunya.

1.3 La Comissió té la seu als serveis centrals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i excepcionalment es podrà reunir en el lloc que els membres de la Comissió o el Departament proposin.

Article 2

Són funcions de la Comissió el debat i la formulació de propostes relacionades amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR