ORDRE PRE/79/2005, de 23 de febrer, de creació de la Comissió Assessora del Pla director d'instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/79/2005, de 23 de febrer, de creaciÛ de la ComissiÛ Assessora del Pla director d'instal∑lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC).

Els equipaments esportius sÛn un pilar fonamental del sistema esportiu ,ja que a mÈs de poss ibilitar la pr‡ctica de les activitats fisicoesportives, formen part de les infraestructures que una societat necessita per millorar la seva qualitat de vida i permeten una utilitzaciÛ adequada de l'oci, del qual l'activitat fisicoesportiva Ès un dels principals components.

El Text ˙nic de la Llei de l'esport, aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, reconeix aquest fet. AixÌ, en el seu article 51, estableix que correspon al Consell Catal‡ de l'Esport redactar i tramitar el Pla director d'instal∑lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC), l'aprovaciÛ definitiva del qual correspon al Govern de la Generalitat, segons l'article 55 del mateix Text refÛs.

El PIEC Ès l'instrument juridicotËcnic pel qual el Govern de la Generalitat de Catalunya planifica, fomenta i coordina tant la seva actuaciÛ com la de la resta de les institucions, organismes i entitats, amb l'objectiu de dotar Catalunya dels equipaments esportius que permetin a tota la ciutadania la pr‡ctica fisicoesportiva i contribueixin a fomentar, divulgar i implantar l'esperit que aquestes pr‡ctiques comporten.

El 26 de febrer de 2002, el secretari general de l'Esport aprova provisionalment el PIEC. AixÌ, s'ha de continuar amb la tramitaciÛ d'aquest instrument fins a l'aprovaciÛ definitiva pel Govern. Aquesta aprovaciÛ requereix el consens de totes les institucions p˙bliques i privades que incideixen en aquest ‡mbit, per la qual cosa es creu necessari la constituciÛ d'un Úrgan que aglutini totes les parts interessades, a fi que assessori el Consell Catal‡ de l'Esport durant la tramitaciÛ i la vigËncia del PIEC.

Per tot aixÚ,

Ordeno:

Article 1

CreaciÛ

Es crea la ComissiÛ Assessora del PIEC com un Úrgan assessor i de consulta del Consell Catal‡ de l'Esport per tramitar l'aprovaciÛ definitiva del Pla director d'instal∑lacions i equipaments esportius de Catalunya i el seu desplegament, i per al seguiment i interpretaciÛ de l'aplicaciÛ de PIEC.

Article 2

Funcions de la ComissiÛ Assessora del PIEC

La ComissiÛ Assessora tÈ les funcions seg¸ents:

a)†Informar el Consell Catal‡ de l'Esport de les actualitzacions o revisions del PIEC, dels estudis de localitzaciÛ, dels plans de la xarxa complement‡ria i dels programes d'actuaciÛ del PIEC.

b)†ConËixer els plans d'actuaciÛ de les inversions en equipaments esportius de les administracions p˙bliques que formen part del Ple de la ComissiÛ.

c)†Manifestar-se sobre els recursos interposats contra el PIEC o el seu desplegament.

d)†Arbitrar els conflictes d'interpretaciÛ del PIEC, quan les parts interessades li ho demanin.

e)†Informar en general sobre qualsevol tema que li demani el Consell Catal‡ de l'Esport sobre la tramitaciÛ, aplicaciÛ o desplegament del PIEC.

Article3

“rgans

SÛn Úrgans de la ComissiÛ Assessora del PIEC:

a)†La PresidËncia.

b)†El Ple.

c)†El Grup Expert.

d)†La Secretaria.

Article 4

La PresidËncia

4.1††La PresidËncia de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR