DECRET 38/1990, de 2 de febrer, pel qual es regula el procediment d'assignació o canvi de denominació específica dels centres docents públics dependents del Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

El Decret 133/1981, de 2 de maig, regula l'atribució de denominació específica als centres docents públics. El Decret esmentat fa referència als centres docents públics en el marc de la Llei 5/1980, de 19 de de juny, derogada per la Llei 8/1985, de 3 de juliol, orgànica del dret a l'educació. El concepte de centre docent públic ha estat ampliat per la Llei orgànica 8/1985, que es refereix a la Llei 5/1980, que considerava com a tals els centres docents la titularitat dels quals corresponia a una administració pública amb competències en matèria educativa.

Així mateix, el Decret 133/1981, de 2 de maig, atribueix al consell de direcció les actuacions en el procés d'assignació de nom als centres, òrgan col·legiat de govern avui inexistent als centres docents.

Per tal d'adequar l'assignació de denominació específica als centres docents públics de nivell no universitari, a proposta del conseller d'Ensenyament, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es regula l'assignació o el canvi de denominació específica dels centres de pre-escolar, col·legis d'educació general bàsica, instituts de batxillerat, instituts de formació professional, instituts d'ensenyament secundari, escoles oficials d'idiomes i escoles d'arts aplicades i oficis artístics, la titularitat dels quals correspon al Departament d'Ensenyament.

Article 2

Podrà promoure l'assignació o el canvi de denominació específica el consell escolar del centre, a proposta de qualsevol dels seus integrants. Perquè la proposta prosperi caldrà que l'aprovin els dos terços dels membres del consell escolar.

Article 3

Amb aquesta finalitat el consell escolar obrirà un expedient on es justificarà la conveniència de l'assignació o el canvi de denominació específica, i s'hi exposaran els mèrits que concorren en la denominació proposada. En el cas que es tracti de noms de persones, aquestes hauran d'haver dut a terme una tasca meritòria en el camp de l'educació, la ciència o la cultura, o haver tingut una acreditada rellevància social. L'expedient, amb la còpia de l'acta de la sessió del consell escolar, es traslladarà a l'ajuntament respectiu, el qual es manifestarà respecte a la denominació específica proposada mitjançant l'acord oportú. El pronunciament favorable de l'ajuntament serà indispensable per a la tramitació de l'expedient.

Article 4

L'expedient, juntament amb l'acord favorable de l'ajuntament, es trametrà al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR