ORDRE ARP/239/2004, d'1 de juliol, per la qual es regula el procediment de gestió dels ajuts del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca assignats als grups d'acció local participants en la iniciativa comunitària Leader Plus a Catalunya, i es fixa la dotació pressupostària corresponent a l'any 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/239/2004, d'1 de juliol, per la qual es regula el procediment de gestió dels ajuts del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca assignats als grups d'acció local participants en la iniciativa comunitària Leader Plus a Catalunya, i es fixa la dotació pressupostària corresponent a l'any 2004.

La Comunicació de la Comissió Europea 2000/C 139/05, de 14 d'abril, dirigida als estats membres (DOCE C/139, de 18.5.2000), estableix les orientacions sobre la iniciativa comunitària de desenvolupament rural (Leader Plus), d'acord amb el Reglament CE 1260/1999, del Consell, de 21 de juny, pel qual s'estableixen les disposicions generals sobre els fons estructurals (DOCE L161/1, de 26.6.1999).

La Decisió de la Comissió Europea 2001/C/2128, de 27 d'agost, aprova el programa de la iniciativa Leader Plus a Catalunya. Estableix que la subvenció global al programa serà de 50 milions d'euros i la contribució del FEOGA-Orientació serà de 25 milions d'euros.

La Decisió de la Comissió Europea 2001/C/1245, de 18 de maig, aprova el règim d'ajuts aplicable a la iniciativa Leader Plus a Espanya per al període 2000-2006.

El Reial decret 2/2002, d'11 de gener (BOE núm. 11, de 12.1.2002), estableix que l'organisme intermediari, encarregat de la gestió de la subvenció global, distribuirà entre els grups d'acció local les dotacions financeres que preveu el programa regional.

L'Ordre de 18 de setembre de 2001, per la qual es dicten les normes per a la presentació i la selecció de programes de desenvolupament rural i dels grups d'acció local per a l'aplicació a Catalunya de la iniciativa comunitària Leader Plus (DOGC núm. 3478, de 21.9.2001), estableix que els convenis entre l'organisme intermediari i el grup d'acció local determinaran l'import de les contribucions financeres nacionals i comunitàries.

La resolució del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de 20 de desembre de 2001, selecciona dotze grups d'acció local i cal establir els mecanismes perquè puguin disposar de la contribució financera de la Generalitat de Catalunya per portar a terme els programes aprovats.

En conseqüència, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de financespúbliques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte:

1.1 Establir el procediment per a la gestió de la contribució financera de la Generalitat de Catalunya per al'execució dels programes comarcals dels grups d'acció local durant el període 2002-2006 de la iniciativa comunitària Leader Plus.

1.2 Establir les condicions de concessió dels ajuts públics, per als grups d'acció local als promotors dels projectes, d'acord amb el punt 5 del règim d'ajuts aprovat per la Decisió de la Comissió Europea núm. 2001/C/1245, de 18 de maig.

1.3 Establir el procediment de la sol·licitud d'aprovació anual de les despeses de gestió, funcionament administratiu i assistència tècnica (mesura 102) dels grups d'acció local.

1.4 Establir el procediment de sol·licitud de l'informe preceptiu de subvencionalitat dels grups d'acció local a l'oficina comarcal corresponent del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.1.5 Establir l'informe anual d'execució que han de realitzar els grups d'acció local.

Capítol 1

Procediment per al finançament dels grups d'acció local

Article 2

Beneficiaris

Els beneficiaris d'aquestes subvencions seran els grups d'acció local que compleixin les condicions següents:

a) Haver estat seleccionats d'acord amb el que estableix l'Ordre de 18 de setembre de 2001, per la qual es dicten les normes per a la presentació i la selecció de programes de desenvolupament rural i dels grups d'acció local per a l'aplicació a Catalunya de la iniciativa comunitària Leader Plus.

b) Haver subscrit el corresponent conveni amb l'organisme intermediari, constituït per a la gestió de la subvenció global de la iniciativa comunitària LeaderPlus a Catalunya.

c) Haver fet pública la convocatòria i les condicions per a la concessió dels seus ajuts als beneficiaris finals, mitjançant exposició pública als consells comarcals i ajuntaments respectius, amb els procediments habituals de difusió, així com, si escau, a través dels diaris de divulgació comarcal.

Article 3

Condicions de finançament

3.1 L'aportació financera del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a la iniciativa comunitària Leader Plus, com a complement financer a l'aportació de la Secció d'Orientació del Fons Europeu d'Orientació i Garantia Agrícola (FEOGA), que es podrà concedir als grups d'acció local serà per un import màxim de 8.819.940 euros i es determinarà d'acord amb les disponibilitats pressupostàries.

3.2 L'import màxim d'ajut a cada grup tindrà caràcter de subvenció addicional a la contribució financera comunitària, i assolirà com a màxim el 33,4% de l'import d'aquesta subvenció comunitària.

Article 4

Sol·licituds i tramitació

4.1 Els grups d'acció local que compleixin les condicions esmentades a l'article 2 podran sol·licitar una bestreta de l'ajut corresponent a la contribució del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en el termini de vint dies naturals següents a la finalització de cada quadrimestre natural.

4.2 La presentació de les sol·licituds es farà a les oficines comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca acompanyades de la documentació que s'especifica a continuació, certificada pel responsable administratiu i financer del grup, i amb el vistiplau del president:

a) Relació de les despeses de gestió, funcionament administratiu i assistència tècnica (mesura 102) pagades pel grup durant el quadrimestre anterior, amb indicació dels conceptes i els imports pagats.

b) Relació de sol·licituds d'ajuts rebudes i registrades pel grup durant el quadrimestre anterior, amb informe favorable d'elegibilitat amb indicació dels imports d'inversió a generar i subvencions sol·licitades, amb indicació en cada cas dels projectes sol·licitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR