DECRET 88/1993, de 23 de febrer, pel qual s'assignen al Departament de Benestar Social els serveis de ludoteques i del casal infantil La Mina, i es traspassen els mitjans personals i materials corresponents.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l'Institut Català de Serveis Socials a la Joventut, va iniciar durant els anys 1983-1984 una experiència pilot que tenia com a finalitat posar en funcionament diferents ludoteques, que posteriorment van ser complementades per altres iniciatives, públiques i privades.

La ludoteca és un equipament que té com a funció l'educació mitjançant el joc, i que utilitza aquest instrument per intensificar les relacions entre nens, com també les relacions entre aquest i el món dels adults.

Així mateix, la ludoteca compleix una funció social en facilitar l'accés dels infants a joguines que pel seu cost no són assequibles a l'economia familiar.

Es tracta, doncs, d'equipaments bàsicament veïnals, i que es troben preferentment en àrees deprimides de les ciutats.

D'altra banda, i dins l'àmbit lúdic infantil, l'Institut Català de Serveis a la Joventut gestionava el casal infantil La Mina.

Pel Decret 141/1988, de 4 de juliol, es va crear el Departament de Benestar Social, amb la finalitat de potenciar les competències que en matèria social ja s'exercien des d'altres departaments, i concretament pel Decret 144/1988, de 5 de juliol, aquest Departament va assumir les competències i les funcions relatives a l'orientació del benestar social i l'acció cívica.

És per això que un cop consolidat l'àmbit competencial i funcional del Departament de Benestar Social és procedent assignar-li els serveis que en matèria de ludoteques han estat gestionats, fins ara, per l'Institut Català de Serveis Socials a la Joventut, així com el casal infantil La Mina, ja que tant el seu àmbit d'actuació com per la seva finalitat són propis d'aquest Departament i, en conseqüència,

Decreto:

Article únic

S'assignen al Departament de Benestar Social els serveis que en matèria de ludoteques gestionava fins ara l'Institut Català de Serveis a la Joventut i també el casal infantil La Mina, i, en conseqüència, es traspassen a la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Benestar Social, els mitjans personals i materials destinats a aquesta finalitat, en les mateixes condicions jurídiques en què estaven adscrits a l'Institut Català de Serveis a la Joventut, i que es detallen a l'annex d'aquest Decret.

Disposicions finals

- 1 El Departament d'Economia i Finances durà a terme els tràmits pertinents en relació amb les transferències de crèdit i habilitació, d'aquells que siguin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR