DECRET 132/1984, de 3 de maig, pel qual es garanteixen els serveis essencials d'assistència en els Establiments Sanitaris d'Hospitalització i Assistència de la província de Barcelona.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El servei públic que presten a la població els Establiments Sanitaris d'Hospitalització i Assistència de la província de Barcelona no pot veure's greument afectat per l'exercici del legítim dret de vaga dels treballadors que presten llur servei en els centres sanitaris esmentats, ja que això comportaria un risc per a la salut i la vida dels malalts, dret que és el primer entre els fonamentals de la persona i, per tant, prioritari respecte al dret de vaga.

És, doncs, clara la necessitat de prendre les mesures imprescindibles per tal d'assegurar el funcionament del servei públic, mesures capaces de conjugar aquests interessos generals amb els drets individuals dels treballadors.

Atès el que disposen els articles 28.2 i 43 de la Constitució; l'article 10.2 del Reial Decret-llei 17/1977, de 4 de març; l'article 11.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i les Sentències del Tribunal Constitucional de 8 d'abril de 1981 i de 5 de novembre de 1981, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i prèvia deliberació del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- La situació de vaga anunciada pels

sindicats de CC.OO. i U.G.T., amb motiu de la negociació del conveni col·lectiu en el sector d'Establiments Sanitaris d'Hospitalització i Assistència de la província de Barcelona, s'entendrà condicionada a mantenir els serveis essencials següents:

- Es considerarà mínim assistencial el normal funcionament dels serveis d'urgència, tant pel que fa a l'atenció dels malalts externs que hi acudeixin com dels malalts ingressats a les Unitats d'Observació d'Urgències que hagin de rebre assistència plena, a criteri del metge encarregat del servei.

- A les unitats especials, tals com són: Unitats de Cures Intensives, Unitats de Vigilància Intensiva (U.V.I.), Unitats Coronàries, Unitats d'Hemodiàlisi, Neonatologia, Parts i tractament de Radioteràpia i Quimioteràpia, així com totes aquelles altres que puguin tenir la consideració d'unitats especials, hauran de regir les mateixes condicions de treball i assistència que al departament d'urgències.

- L'activitat quirúrgica derivada de l'atenció d'urgències intrahospitalàries i extrahospitalàries haurà de ser atesa plenament, tant pel que fa al pre-operatori com al postoperatori.

- Tot malalt ingressat haurà de ser respectat en el seu dret de ser atès plenament, tant des del punt de vista assistencial com bàsic...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR